To je to što me zanima!

Zašto USB gotovo uvijek prvo pokušamo spojiti s krive strane

USB-C konektori danas omogućuju da ne razmišljamo kako je okrenut konektor, no svi se i dalje mučimo sa standardnim konektorima, a razloge je otkrio Intelov čovjek koji je i radio na razvoju tehnologije
Vidi originalni članak

Digitalno doba donijelo je muku s kojom se skoro svaki dan svi suočavamo. Bez obzira što učinili, čini se da gotovo svaki put USB kabel ili memoriju koju spajamo na računalo spajamo s krive strane. Pokušaj ili dva, ili 7 kasnije, stvar sjedne na svoje mjesto, a u sebi lagano psujemo i ne vjerujemo da se ovo opet događa. 

No, čini se da postoji i razlog zbog kojeg je to tako. Intelov Ajay Bhatt bio je jedan od članova tima koji su i razvijali USB tehnologiju, a u intervjuu za DesignNews ispričao je i kako su od starta znali da bi za korisnike bilo bolje da je konektor dizajniran tako da je svejedno kako ga okrenemo. No, to bi značilo duplo više žica i elektronike i višu cijenu. 

- Ako u startu imate visoku cijenu za novu i nedokazanu tehnologiju, može se dogoditi da ne zaživi. To je bio naš strah i morali smo paziti na troškove - rekao je Bhatt i priznao da bi drugi smjer možda bio i bolji, ali da je USB u svakom slučaju bio napredak u odnosu na razne portove. Dodao je također i da su u startu mogli razmišljati o većim brzinama prijenosa podataka. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Zeleni_Zub 03.12.2017.

    Bolje da ste stavili baner s reklamama

  • Deleted user 02.12.2017.

    inteligencija ima veze sa tim

  • Vražji Vrag 02.12.2017.

    Žao mi je potrošenog vremena na čitanje teksta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare