To je to što me zanima!

Završila prva Republika: Rijeka je okupila sjajne predavače

Među govornicima se ističe Christopher Poole-moot, pokretač online foruma 4chan iz kojeg je iznikao pokret Anonymous, ali i Katitza Rodriguez iz EFF
Vidi originalni članak

Prvi festival Republika završio je u Rijeci, a tijekom tri dana predstavilo se stotinjak internet aktivista, filozofa, pisaca, digitalnih kreativaca i umjetnika. 

Jedna od središnjih tema festivala bila je sloboda interneta jer je, kako se naglašavalo tijekom festivala, on najvažniji medij za konzumaciju, širenje i dijeljenje kulture i kulturnih sadržaja. 

Među govornicima se ističe Christopher Poole-moot, pokretač online foruma 4chan iz kojeg je iznikao pokret Anonymous. O nedavnom skandalu nadgledanja elektronskih komunikacija građanstva od strane NSA-a govorila je Katitza Rodriguez, direktorica za međunarodno pravo najuglednije svjetske organizacije za obranu prava i zaštite Internet sloboda Electronic Frontiers Foundation.Dvojac Arturo Filasto i Fabio Pietrosanti iz GlobaLeaksa progovorili su o socijalnom aktivizmu i temama zviždanja i curenja informacija, dok se Olivia Solis osvrnula na offline i online nadzor na Kubi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ivanfilip 23.07.2013.

    Radionica o bioinformatici čisti promašaj i gubitak vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare