To je to što me zanima!

Žele spasiti vrstu: ZOO planira pariti brata i sestru nosoroge

Sumatranskih nosoroga u divljini ima vjerojatno tek stotinjak, a parenje brata i sestre u Ohiju jedan je od pokušaja da se spasi jedna od najugroženijih vrsta
Vidi originalni članak

Kako je u pitanju opstanak vrste, znanstvenici zoološkog vrta u Cincinnatiju nadaju se da će spariti ženku sumatranskog nosoroga i njenog brata. Očajničke metode razmnožavanja uslijedile su nakon što je objavljeno kako je ostalo tek stotinjak primjeraka ove vrste nosoroga u divljini jugoistočne Azije. 

Ovo je najmanja vrsta nosoroga, a njihov broj  u dramatičnom je opadanju u proteklih 30 godina, zbog smanjenog životnog prostora i krivolova. 

ZOO u Cincinnatiju (Ohio) vodeći je u razmnožavanju nosoroga u zatočeništvu, a ranije su se kod njih rodila prva tri nosoroga. Sada će 6-godišnjeg Harapana dovesti iz Los Angelesa kako bi sa sestrom Suci (8) dobio potomstvo. Kritičari razmnožavanja životinja u zatočeništvu kažu kako su štete veće od koristi jer takve životinje teže mogu preživjeti u divljini, a parenje životinja u rodu povećava mogućnost genetskih deformacija kod potomstva, piše Chron.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • pedjala 22.07.2013.

    pa sta ako su u rodbini..? stabi biso sa Adamom i Evom

  • Silvana7 Ri 22.07.2013.

    Grozno zvuči i sama pomisao..Ali ako je to jedini način za opstanak vrste onda se nema izbora..A oni uostalom neće ni znati..

  • nostradamus1 22.07.2013.

    kako se zove potomak od brazilca i nosoroga...incestinjo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare