To je to što me zanima!

Život na Titanu? Bazira se na metanu i možda izgleda ovako

Istraživanje otkriva kako bi života u svemiru moglo biti i više nego što mislimo i to u obliku azotosoma, životnih oblika sastavljenih od dušika, ugljika i vodika
Vidi originalni članak

Život izvan našeg planeta već dugo vremena pokušavamo naći na mjestima koja bi trebala biti slična Zemlji. No, znanstvenici sada tvrde da bi neki svjetovi koji nisu nimalo slični našem mogli podržavati određene oblike života.

Tu prvenstveno misle na Saturnov mjesec Titan prekriven morima od tekućeg metana u kojima bi moglo biti nekih oblika koji za život ne trebaju kisik već metan, piše Daily Mail. 

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Cornell u New Yorku navodi kako bi života u svemiru moglo biti i više nego što mislimo i to u obliku azotosoma, životnih oblika sastavljenih od dušika, ugljika i vodika i sposobnih funkcionirati u tekućem metanu na temperaturama od minus 180 stupnjeva. 

- Ako stanicama za rad treba metan, a ne voda, one mogu funkcionirati u znatno surovijim uvjetima - rekao je voditelj istraživanja James Stevenson.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • miko2312 04.03.2015.

    hmmmmm

  • spacegoddess 04.03.2015.

    ovako odokativno? moglo bi biti:)))

  • HE-MAN 04.03.2015.

    Znaci istrazivanje je "pokazalo" da bi "moglo" biti "zivih bica" u svemiru?.Znaci ne znate NISTA.U kratko.Mogli ste to odmah rec.A ne navlacit ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare