To je to što me zanima!

Zuckerberg svjedoči: Pogriješili smo, nismo učinili dovoljno...

Mark Zuckerberg u utorak će svjedočiti pred EU parlamentarcima o cijelom skandalu s Cambridge Analyticom. U izjavi će reći da nisu učinili dosta da spriječe da se alati koriste da bi nekome naštetili
Vidi originalni članak

Nakon što je u travnju svjedočio pred američkim političarima, Marka Zuckerberga u utorak će rešetati i europski čelnici, no ovo bi ispitivanje moglo biti puno ozbiljnije zbog veće važnosti privatnosti podataka u Europi i stupanja na snagu Uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

SVE IM RASTE Ma koji skandal? Podaci otkrili da smo još više na Facebooku

U izjavi koju je objavio NBC, stoji kako će Zuckerberg reći da je postalo očito u posljednjih nekoliko godina da nisu učinili dovoljno da spriječe da se njihovi alati koriste da bi nekome naštetili. 

- Radilo se tu o lažnim vijestima, stranom uplitanju u izbore ili programerima koji zlorabe privatne podatke, nismo dovoljno široko sagledali našu odgovornost - stoji u njegovoj izjavi i dodaje kako je to bilo pogrešno te se ispričava. 

Zuckerberg bi trebao svjedočiti od 18.15 sati do 19.30, a samo ispitivanje bi moglo biti ozbiljnije jer su neki članovi Europskog parlamenta puno veći stručnjaci u području zaštite podataka od američkih političara, prenosi CNN.

ČISTKA PROFILA Pune ruke posla: Fejs obrisao čak pola milijarde lažnih profila

Privatni podaci 87 milijuna korisnika nepropisno su završili u rukama Cambridge Analytice, tvrtke povezane s kampanjom Donalda Trumpa na izborima u SAD-u, no iz kompanije su tvrdili da nisu te podatke koristili u izborima. Početkom mjeseca su objavili da odlaze u stečaj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • volter 22.05.2018.

    Igre za naivne, ali ga secerko javnim pusenjem kupuje alibi kod glupih politicara i pravi sebi besplatnu neprocjenjivu reklamu. A narodi, narodi placaju i kao pitaju se nesto.

  • dopizdilomi 22.05.2018.

    Zuki, hebu li te tajne službe? Dali su ti savršen alat za špijunažu i temelj bogaćenja a ti si sve zahebo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare