To je to što me zanima!

Mila Elegović prisjetila se uloge u Teinim dnevnicima: 'Mjuzikl u školi mi je najdraži dio projekta'

U drugoj sezoni nagrađivane JoomBoosove serije 'Teini dnevnici' lik simpatične Penelope iz Europskog parlamenta igrala je naša poznata glumica, Mila Elegović, koja se prisjetila najboljih momenata iz serije
Vidi originalni članak

Ona je u seriji imala poseban odnos s Teom, koju je tijekom sezone motivirala da slijedi svoje ciljeve i pokuša ostvariti svoj san o Erasmusu i studiranju izvan Hrvatske, jer ona zaista može mnogo više! Penelope je prepoznala sve Teine kvalitete pa joj na putu do ostvarenja snova želi itekako pomoći. Popričali smo s Milom o ovoj ulozi i projektima na kojima trenutno radi. Evo što nam je otkrila u ovom zanimljivom intervjuu. 

Kako vam je bilo snimati 'Teine dnevnike' s Igorom Barberićem i cijelom JoomBoos ekipom? Kako su tekli sati na setu?

Ja sam prihvatila ovaj poziv jer je Igor Barberić jedan od mojih najdražih suradnika i neke od najljepših predstava sam napravila upravo s njim. Chicago, Briljanteen, Mamma Mia, Full Monty... On je jedan od meni najcjenjenijih i najvažnijih suradnika, tako da ja vjerujem u sve što on radi. Još je tu bio i Zoki Simikić, moj dragi kolega iz kazališta Komedija i moj prvi trener. Kako je Zoki inače po struci kineziolog, počela sam s njime trenirati kad sam imala 36 i od tada više nikad nisam prestala. Zoki mi je na neki način promijenio svijest i naučio me da u nekim godinama treninzi jednostavno trebaju biti žešći. No, kako su 'Teini dnevnici' neka potpuno nova, digitalna forma, u početku nisam bila sigurna što da mislim o njima, ali sam na setu brzo vidjela da je cijela ekipa izuzetno profesionalna. Posebno su me oduševili mladi plesači iz glazbene skupine Transform i bilo mi je jako drago što mogu raditi s njima. Pogotovo zato što znam koliko je meni, u tim nekim mladim godinama, značilo raditi s iskusnijim kolegama, profesionalcima. Energija na setu je bila baš jako lijepa.

Koliko Mile ima (ili nema) u liku Penelope? Je li vam bilo jednostavno ili teško ući u njezinu psihu?

Ma nema, nema uopće... Penelope je simpatična uloga jedne Španjolke za koju bi mi bilo baš drago da je se moglo i dodatno razraditi. Ali, u svakom slučaju, super je napisana, kao i song koji je Igor pisao za mjuzikl u šestoj epizodi. Svi smo si oduvijek željeli napraviti djelić televizijskog, filmskog mjuzikla, jer toga kod nas nema. Zanimljivo mi je što se Igor usudio napisati takvo nešto i ispalo je baš jako zgodno. Sigurna sam da publika to jako, jako voli. Rekla bih da je to nešto na tragu Gleeja i Ally McBeal i voljela bih da imamo više takvih glazbenih momenata. 

Kakav je bio odnos Penelope i Tee tijekom ove sezone?

Penelope je prema Tei jako 'patronizing'. Ona ju je prepoznala kao nekoga tko bi mogao puno i tu je da joj da savjet u bilo kojoj situaciji. Inače nisam osoba koja drugima voli davati savjete, pa taj dio Penelopinog karaktera definitivno nije i moj karakter, ali ima to i dobrih strana. Smatram da su danas djeca i mladi u Hrvatskoj zapali u neko beznađe, ne misle da će se nešto promijeniti na bolje, da imaju šansu, da nije sve što rade uzaludno... To je baš ogroman problem. I zato je taj moj lik Penelope ustvari super jer klincima pokazuje da mogu, da će im se trud isplatiti, da trebaju imati vjere u bolje sutra i da se nešto stvarno može, da ne treba na svijet stalno gledati negativno. 

Što mislite, je li ovo serija isključivo za tinejdžere ili je ipak i za one nešto starije? Zašto da ili zašto ne? 

Mislim da je ovo serija koja je pisana za tinejdžere i to je dobro. Smatram da danas nema puno programa i filmsko-igranih sadržaja koji ciljaju tinejdžere i svakako je super što u ovome imaju nešto baš za sebe. Naravno da ovu seriju sigurno gledaju i roditelji, ali drago mi je da tinejdžeri mogu reći kako napokon i oni imaju jedan ovako kvalitetan i dobro razrađen sadržaj. 

Kako vam je bilo raditi s Reneom Bitorajcem na projektu 'Eksperiment' za 24sata YouTube kanal? Spremate li možda i neke nove suradnje za ovaj i JoomBoos kanal?

Na tom sam se projektu jako dobro zabavila, kao i na 'Teinim dnevnicima'. Sasvim su drugačiji projekti i svaki ima neku svoju priču, a meni su bili jednako zanimljivi. Renea zbilja obožavam i mislim da smo imali baš jako dobru kemiju na 'Eksperimentu', a za neke buduće suradnje... Ako se pojavi sadržaj u kojem se pronalazim, zašto ne!

Na kojim projektima, izvan ovoga, trenutno radite? Kako provodite zadnje dane ljeta?

Zadnje dane ljeta provodim u odmoru. Moj doktor mi je rekao da moram malo odmoriti kičmu i da baš ne smijem trčati, pa sam trenutno u šetnji Maksimirom sa svojim psom. A što se glume tiče, pripremamo novu sezonu u Komediji, iako ne smijem još previše toga otkrivati. Također, radim i na jednom svom ogromnom projektu o kojem ću vas također obavijestiti čim dođe vrijeme za to. I da, po tisućiti put ponovno dekoriram stan prije zime! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 20.10.2021.

    Li.... bi ju ko penzioner poklopac od jogurta

  • be yourself 20.10.2021.

    Dobra !

  • lukicluka11 20.10.2021.

    Najljepša hrvatska glumica, što starija to ljepša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare