To je to što me zanima!

Slučaj nuklearne katastrofe: Službe su spremne za najgore

Naše interventne službe redovito demonstriraju svoje vještine u pojedinim područjima. Pokazne vježbe odrađivale su slučaj nuklearne katastrofe u NE Krško
Vidi originalni članak

Pokazna vježba održana je kraj zagrebačkog motela Plitvice, u čijem su se krugu postavili sabirni šatori i zone djelovanja, a u samoj akciji sudjelovale su sve interventne službe, od liječnika do vatrogasaca. Kako je u pitanju bila nuklearna katastrofa, svi su sudionici vježbe bili propisno odjeveni, odnosno u zaštitinim odijelima.

POGLEDAJTE POKAZNU VJEŽBU:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U vježbi su sudjelovali i dobrovoljci koji su glumili ozlijeđene. Vježba je bila dojmljivija s obzirom na to da su službe koristile sva sredstva koja bi koristila i u slučaju prave nuklearne katastrofe. Tako su svi mogli vidjeti mjerače radijacije i protokol primarnog deradijacijskog procesa.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Wasabi 22.05.2016.

    Većina službi kada su spremne, nikada se ne reklamiraju. Službe koje nisu spremne, a žele dokazati suprotno daju to na sva zvona u medije.

  • jo2hn8ny 22.05.2016.

    Ma koje "naše" službe su spremne za katastrofična razaranja? Uskoro kreće sezona paleži na jadrsnskoj obali, a krivci opet neće biti adekvatno kažnjeni za počinjenu ogromnu materijalnu štetu. "Naše" službe su jedino sposobne jedanput na mjesec puštati (u Zagrebu) sirene bez da se OBAVIJESTI građanstvo o testiranju istih.

  • 22.05.2016.

    naše službe nisu spremne ni za snijeg usred zime!

Komentiraj...
Vidi sve komentare