Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tom Walsh obranio je naslov kraj fontana u zadnjem hicu!

Tom Walsh obranio je naslov kraj fontana u zadnjem hicu!
6

Novozelanđanin Tom Walsh s hicem karijere 21.62 metra slavio je na Memorijalu Ivan Ivančić kraj zagrebačkih fontana. Richards je bio drugi, a Bukowiecki treći...

VIDEO

Dan uoči otvaranja Hanžekovićevog memorijala na stadionu Mladosti, kraj zagrebačkih fontana u natjecanju koje nosi naziv Memorijal Ivana Ivančića, u čast legendarnom treneru Sandre Perković, Ivane Brkljačić. Edisa Elkasevića, Valentine Srše..., nastupili su najbolji svjetski bacači kugle.

Naslov je obranio prošlogodišnji pobjednik Novozelanđanin Tom Walshrezultatom karijere i hicem od 21.62 metra. Drugi je bio Jamajčanin O' Dayne Richards s hicem od 21.29 metara, a treći je završio 18-godišnji Poljak Konrad Bukowiecki s novim svjetskim juniorskim rekordom (20.78 metara). 

Najbolji hrvatski predstavnik bio je Nedžad Mulabegović s 19.80 metara.

- Sjajno je bacati u Zagrebu, dvaput sam bio ovdje i dvaput pobijedio. Sjajna večer za mene. Bilo je napeto, pobijedio sam u zadnjem hicu i idem slaviti - rekao je Walsh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Asmir Kolašinac, koji je na prošlogodišnjem natjecanju kraj fontana nakon srebra rekao da su mu uzeli zlato jer je iz Srbije, poveo je u prvoj seriji s hicem od 20.25 metara. Walsh ga je ubrzo skinuo s prvog mjesta bacivši kuglu 20.60 metara. Stipe Žunić tražio je formu, no u trećoj seriji bacio je tek malo preko 19 metara. 

No zato je briljirao Tom Walsh s hicem od 21 metra. Novozelanđanin je bio u vodstvu dok ga nije skinuo sjajni Richards s hicem od 21.05 metra. Nedžad Mulabegović bio je jedini hrvatski predstavnik koji je ušao među najboljih osam. Richards je bio sve bolji, s hicem od 21.29 metara bio je ispred ostalih. Bacio je Richards rukavicu u lice prošlogodišnjem pobjedniku Tomu Walshu. A ovaj je odgovorio u zadnjem hicu. Walsh je bacio 21.62 metra i obranio naslov u Zagrebu.

Ove godine nije bilo bacačica kugle zbog preklapanja termina s mitingom u Berlinu. Projekt menadžerica Hanžeka Ivana Brkljačić objasnila je kako je bilo tehnički neizvedivo složiti kvalitetnu startu listu u Zagreb pa su tu disciplinu skinuli s programa i sredstva preusmjerili u druge discipline.

Kugla, muški, Memorijal Ivan Ivančić

  • Walsh (Novi Zeland) 21.62 m
  • Richards (Jamajka) 21.29 m
  • Bukowiecki (Poljska) 20.78 m
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub