Obavijesti

Sport

Komentari 1

Starta Hanžek: Sandra i Asafa najavljuju napade na rekorde

Starta Hanžek: Sandra i Asafa najavljuju napade na rekorde
15

Zbog srebra na SP-u gladna sam pobjede i velikog rezultata. Vrijeme je da rekord dođe u moje ruke, kaže Sandra koja je 'nikad spremnija i nikad željnija dokazivanja'

VIDEO

Mama Vesna bila je u pravu. Dok je Sandra Perković u Pekingu osvajala svjetsko srebro, gospođa mama je govorila: 'Ako je Sandra dosad trenirala 100 posto, sad će 140'.

Na 65. izdanje Hanžekovićeva memorijala Sandra je došla, kaže, nikad spremnija. Nikad željnija dokazivanja.

- Zbog srebra na SP-u gladna sam pobjede i velikog rezultata - istaknula je Sandra.

U ženskom disku na Hanžeku nastupit će pet cura, koje su bile i u pekinškom finalu. Tu je i brončana Njemica Nadine Müller.

- Neće to biti samo borba s Nadine, sve djevojke su opasne - rekla je Sandra, koja na većini mitinga Dijamantne lige drži rekorde, no u Zagrebu još nema najdalji hitac. Rekorderka je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 66,29 metara.

- Vrijeme je da rekord dođe u moje ruke - najavila je Sandra.

I Andrea ruši hrvatski rekord?

Andrea Ivančević će, pak, trčati na 100 metara s preponama. I ona se nada velikom rezultatu kojim želi zaboraviti pad na devetoj preponi u polufinalu SP-a.

- Konkurencija na Hanžeku je jaka, možda i jače nego u Pekingu. Da nisam pala na SP-u vjerojatno bih postavila novi hrvatski rekord. Voljela bih stoga da ga srušim u utorak na Mladosti - rekla je Andrea.

U visu će od Hrvatica nastupati samo Ana Šimić, dok će ozlijeđena Blanka Vlašić natjecanje promatrati s tribina. Međutim, u Zagreb je došla prvakinja iz Pekinga Marija Kučina.

Šimić protiv Kučine, Blanka na tribinama

- Blanka je velika sportašica, legenda i zato nisam sumnjala u nju da bi mogla napraviti veliki rezultat na SP-u. Čast mi je što sam se natjecala protiv Blanke i što sam je uspjela pobijediti - kaže Kučina.

U Zagreb se vratio Asafa Powell. U hrvatskoj metropoli mu je toliko dobro da je tu već gotovo tjedan dana.

- Pa, partijam... Ma, šalim se... Uživam u Zagrebu, hrani. Hrana kod vas je najbolja na svijetu - istaknuo je Asafa, najavivši da napada Boltov rekord od 9,85 sekundi na 100 metara. Asafa je prvi sprinter na svijetu koji je stotku istrčao 100 puta brže od 10 sekundi. U utorak je prilika za 101. put.

- Spreman sam za još jednu utrku ispod 10 sekundi jer meni je to posve prirodno - nasmijao se Powell.

Jaka konkurencija bit će i na muškoj utrci 110 m s preponama. U Zagrebu su aktualni i bivši svjetski prvak Sergej Šubenkov i Jason Richardson.

Natjecanje na Mladosti počinje u utorak od 18.00 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka