Obavijesti

News

Komentari 754

Slijedi noć u pritvoru: USKOK je ispitao Mamiće i Vrbanovića

Slijedi noć u pritvoru: USKOK je ispitao Mamiće i Vrbanovića
60

USKOK, kako se neslužbeno doznaje, Mamića i ostale tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

VIDEO

22:00  - Ispitan je i Mario Mamić , nakon čega su i njega, nakon Zdravka Mamića i Damir Vrbanovića, prevezli u policijski pritvor na Oranice gdje će prespavati. Preostalu dvojicu osumnjičenika USKOK će navodno ispitati u četvrtak.

Kada i oni budu ispitani u USKOK-u, svi osumnjičenici će biti izvedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, jer će USKOK najvjerojatnije tražiti da im se odredi istražni zatvor.

20.31 - Nakon Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, u USKOK je na ispitivanje dovezen i Zdravkov sin Mario Mamić.

20:05 USKOK je završio s ispitivanjem Damira Vrbanovića . On je također zanijekao krivnju , a odgovarao je na pitanja istražitelja. Nakon ispitivanja prevezen je u policijski pritvor na Oranicama, gdje će i prenoćiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

19:04 Zdravko Mamić je odvezen na zagrebačke Oranice u prostorije PN USKOK-a gdje se očekuje da će prenoćiti, a u četvrtak bi trebao pred suca istrage Županijskog suda koji će odlučivati o određivanju pritvora.

18:55 Zdravko Mamić upravo je napustio USKOK, na ispitivanju je bio oko sat i pol vremena. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kratko je komentirala kako je Mamić iznio svoju obranu i porekao djela za koja ga optužuju

18:51 Damira Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a, dovezli su u USKOK.

17:45 S Mamićem je u USKOK došla i njegova odvjetnica Jadranka Sloković nije željela razgovarati s novinarima. 'Vi znate više', samo je kratko dobacila.

17:30 Zdravko Mamić doveden je u USKOK u Gajevoj ulici gdje će ga ispitati.

Dovezli su ga u civilnom vozilu PN USKOK-a. Mamić se sakrio pred blicevima fotoaparata, legao je na zadnje sjedalo automobila.

15:42 Konferencija za medije uoči prvenstvene utakmice sa Slaven Belupom bit će održana bez prisustva trenera Zorana Mamića. Zamijenit će ga pred predstavnicima medija Damir Krznar.

15:00 U službene prostorije PN USKOK-a stigao je i Damir Vrbanović.

13:49 Zoran Mamić došao je u ured agencije MSA u vlasništvu Maria Mamića.

13:39 Uskok, kako se neslužbeno doznaje, Mamića i ostale tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Sa Zdravkom Mamićem je, u jutarnjim satima, uhićen i njegov sin Mario te Igor Krota i Sandro Stipančić. Posljednja dvojica se, prema prvim informacijama, sumnjiče da su sudjelovali u nezakonitim transferima novca preko off shore tvrtki u inozemstvu.

13:37 Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić doveden je u srijedu u sjedište Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), a očekuje se da će u kasnim poslijepodnevnim satima, kao i drugi osumnjičenici, biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici.

Mamić je u PNUSKOK doveden policijskim terencem koji je ne zaustavljajući se ušao u kompleks na zagrebačkim Oranicama. S njim je bila i njegova odvjetnica Jadranka Sloković.

13:35 Kamere su snimile kako u automobilu marke Audi, sa službenog parkinga GNK Dinama, odlazi čovjek koji je na licu nosio masku iz filma Vrisak. Nedugo potom, pod istom se maskom, u istom autu i vratio na Dinamov parking. Kako piše Jutarnji list , čovjek pod maskom je Matej Škegro, financijski direktor Dinama. Ne zna se zašto je nosio masku.

Hina

13:01 U srijedu poslijepodne oglasio se i Hrvatski nogometni savez.

"Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava zainteresiranu javnost te predstavnike medija kako su u srijedu 18. studenoga u ranim jutarnjim satima u prostorije Saveza ušli djelatnici PN USKOK-a. Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavještavati javnost s novim informacijama te daljnjim odlukama putem službene internetske stranice Saveza", stoji u priopćenju.

12:35 Hrvatski nogometni savez oglasit će se priopćenjem na ovu temu. Nitko od djelatnika, nogometaša i stručnog stožera reprezentacije nije htio niti smio govoriti o uhićenjima.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenje Vrbanovića u zračnoj luci

VIDEO

12:34 Zoran Mamić u pratnji odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković napustio je prostorije Dinama, javlja N1.

12:32 Istražitelji PN USKOK-a i dalje pretražuju prostorije HNS-a.

12:18 Iz kuće Maria Mamića, Čedo Prodanović je otišao u prostorije GNK Dinamo. Novinari su ga snimili kako tamo upravo ulazi.

12:15 Bilo je za očekivati ovakav scenarij. Ono što je iz istrage izišlo u javnost pokazalo je da tada očigledno nisu bili obuhvaćeni svi transferi. Mislim da se istraga proširuje na nove transfere, a njih je zadnjih deset godina bilo puno. Očito su u novim transferima pronađeni novi inkriminirajući elementi. Dakle, za mene ovo nije ništa neočekivano,  rekao je u izjavi za RTL bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

- Ogromna je hajka na cijelo pravosuđe u posljednje vrijeme. Mislim da se stvara takva društvena klima da se neće baš svatko puštati uz jamčevinu van iz pritvora. Mislim da će im pritvor ovaj put malo duže trajati , naravno, ako im se odredi pritvor - smatra Brleković.

12:13 Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak rekao je da nitko iz saveza neće davati službene izjave o uhićenju Vrbanovića te da će eventualne reakcije objaviti na službenoj internetskoj stranici HNS-a, javlja Jutarnji list.

11:37 Čedo Prodanović je upravo napustio kuću Maria Mamića. Nije bio raspoložen za izjave.

11:29 Ante Kulušić, član Izvršnog odbora HNS-a, komentirao je uhićenja rekavši da je sramota da se ovakav spektakl priređuje na obljetnicu pada Vukovara.

- Ne znam je li Vrbanović uhićen, ali ovo je sramota. Na današnji dan,  na dan Vukovara da se radi ovakav spektakl. Ovo je spektakl po drugi put, treći put, u kojoj mi to državi živimo? Ponovo je politika ključna , nažalost - rekao je Ante Kulušić.

11:27 Ante Čačić navode o Vrbanovićevu uhićenju nije htio komentirati.

- Imate li pametnije pitanje - odgovorio je na upit novinara.

Marko Prpić/PIXSELL

11:25 Davor Šuker nije stigao u Zagreb letom na kojem je bio i Vrbanović. U HNS-u je rečeno da povratak nije ni bio predviđen. Međutim, ne otkrivaju gdje se Šuker trenutno nalazi.

11:18 Vrbanovića su na Plesu dočekala dva policajca u civilu i privela.

11:16 Damir Vrbanović se vratio s reprezentacijom iz Rusije u Zagreb.

11:03 Djelatnici PNUSKOK-a napravili su "prsten" oko ulaza u Dinamo na Maksimiru. Ne puštaju na trening ni uzraste mlađih kategorija. S istražiteljima je trenutno i Zoran Mamić, javlja N1.

10:27 Jutarnji list saznaje da su preostala dvojica osumnjičenika Sandro Stipančić i Igor Krota. Radi se o istarskim poduzetnicima, a Stipančića se već jednom povezivalo s pranjem novca. Istražitelji sumnjaju da su se preko njihovih offshore računa radile sumnjive transakcije vezane uz Dinamove transfere.

POGLEDAJTE VIDEO: Odveden Mamićev Audi A8

VIDEO

10:11 Navodno Nikky Vuksan i Mislav Mamić ipak nisu pod istragom, javlja Jutarnji list.

9:53 Mate Matić, odvjetnik izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, kazao je kako smatra da u novoj Uskokovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen jer je nakon prvog pokretanja istrage položio jamčevinu koja podrazumijeva da će se odazvati svakom pozivu istražitelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

9:41 Među prvima se o Mamićevom uhićenju oglasio njegov možda i najžešći kritičar - bivši ministar Željko Jovanović.

9:34 Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić potvrdio je danas da su uhićeni Zdravko Mamić i još pet osoba, a da će Damir Vrbanović biti uhićen čim dođe u Hrvatsku. Detalje o istrazi nije želio otkrivati.

9:23 Istražitelji pretražuju i stan te poslovni prostor Marija Mamića u Fijanovoj ulici.

9:16 U vilu Zdravka Mamića na Tuškancu stigli su istražitelji PN USKOK-a. Odvjetnica Jadranka Sloković upravo je izašla iz Mamićeve vile. Nije željela davati izjave novinarima.

8:53 Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović još nije uhićen jer je s reprezentacijom u Rusiji. Trebao bi u Zagreb sletjeti u 10.45 sati. U tijeku je pretres njegove kuće , potvrdio nam je odvjetnik Mate Matić .

8:45 Neslužbeno se doznaje, policija istražuje sumnjive transfere nogometaša iz Dinama koji su obavljeni preko nekadašnje agencije Mamić sport agency (MSA), koju je vodio Mamićev sin Mario. Istraga obuhvaća transfere od 2004. do 2014. godine.

Navodna šteta je 78 milijuna kuna. Novac stečen utajom poreza "prao" se preko tvrtki u Hong Kongu i još nekoliko zemalja.

8:26 Navodno su uhićeni i Mamićev nećak Mislav , te Nikki Vuksan, nogometni menadžer i Dinamov savjetnik, i Sandro Stipančić.

8:21 Neslužbeno doznajemo da je među uhićenima Mamićev sin Mario , ali ne i njegov Brat Zoran.

8: 15 U ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli su djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba, priopćili su jutros iz Dinama.

8:00 Rano jutros uhićen je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i još pet osoba.

Uhićeni ljetos zbog primanja i davanja mita, utaje poreza...

Podsjetimo, braća Mamić privedena su početkom ljeta kada je USKOK potvrdio da protiv Zdravka i Zorana Mamića provodi 'hitne dokazne radnje' zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u kojima je osim čelnika Dinama sudjelovala i službena osoba Porezne uprave.

Tada je PNUSKOK iz prostorija Dinama izuzeo veću količinu dokumentacije te je pretraga ondje završena. Istraga se vršila po nalogu Županijskog suda, a provodio je ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta PN USKOK.

Čelnici Dinama Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak. Zdravko Mamić tada je okupljenim novinarima rekao da je nevin i da će to i dokazati.

Zanimljivo je spomenuti da je upravo danas na Općinskom sudu u Zagrebu trebalo započeti suđenje Zdravku Mamiću zbog prijetnji mladom nogometašu Robertu Muriću izrečenim u prosincu prošle godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 754
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina