Obavijesti

News

Komentari 96

Sve je snimio: ''Kuhao sam ručak i gledao ih kako tonu''

Sve je snimio: ''Kuhao sam ručak i gledao ih kako tonu''
4

Zoran Vasiljević snimio je zadnje trenutke dvojice mladića koji su se utopili kod Županje. Jednog od mladića zajedno s prijateljima Zoran je uspio spasiti od smrti

VIDEO

Umjesto da ih dočekam s gulašem, sad čuvam njihove posljednje stvari. Rezuckajući luk, ispalo je da sam mobitelom snimio njihov odlazak u smrt, a da to nisam znao.

Tužnim i neutješnim glasom ispričao nam je Zoran Vasiljević , izletnik iz Bošnjačke Virove, popularnog vikend-naselja između Bošnjaka i Otoka, u kojima su se u petak oko podneva utopila dvojica mladića iz Bošnjaka, Marko Prgić (33) i Martin Babogredac (20) .

Pokretanje videa...

24sata 00:53

Zoran sigurno nikad neće zaboraviti niti da je dao sve od sebe “veslajući kao nikad u životu”, trudeći se izvući iz vode Darija Juzbašića “koji je izgledao kao plovak, uranjao je u vodu i izranjao hvatajući dah, doslovno se utapao”.

- Da nismo tako brzo doveslali do mjesta gdje se prevrnuo njihov čamac, bojim se da bi minutu poslije i Dario bio među utopljenicima - tvrdi skromni Zoran koji herojem smatra Tonija Matanovića , mladića iz prevrnuta čamca “koji je uspio zadržati prisebnost, isplivao na obalu i pozvao u pomoć”.

''Cijelu noć su tulumarili''

Prema Zoranovim riječima, mladići stradali u prevrtanju čamca bili su dio većeg društva koje je cijelu noć tulumarilo u vikendaškom naselju.

- Rijetki su mogli zaspati noć prije od njihova slavlja. Oni uopće nisu ni spavali. I čudi me da se nesreća s prevrtanjem čamca nije dogodila preko noći jer su se oni i po mrklom mraku vozikali čamcem u koji su, također, bili ukrcali motocikl i turirali motor APN-a tijekom plovidbe. Znam da je od njih četvorice, koji su isplovili čamcem dok sam im pripremao ručak, jedino Marko Prgić noć prije otišao kući, i to da bi ujutro donio svježu ribu i meso za gulaš - prisjeća se Zoran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima