Obavijesti

News

Komentari 163

U Kairu oteli Hrvata: Izvukli ga iz auta dok se vozio na posao

U Kairu oteli Hrvata: Izvukli ga iz  auta  dok se vozio na posao
1

U Vladi kažu kako se radi o osjetljivoj stvari i za sada nema zahtjeva za otkupninu. Naime, nitko se nije javio sa zahtjevima. Ne zna se tko ga je oteo i nema indicija

VIDEO

U Kairu je u srijedu ujutro otet T.S. (31), hrvatski državljanin koji je radio za francusku tvrtku. To jutro vozio je prema bazi tvrtke na posao. Prema informacijama koje ima Ministarstvo vanjskih poslova, bio je u automobilu s vozačem kojeg su otmičari izvukli iz automobila i ostavili na cesti, a mladog Hrvata su oteli i otišli.

Neslužbeno se doznaje da je bio na menadžerskoj poziciji u tvrtki Company General Geoscience.

Odmah idućeg dana, kažu u Vladi, francunska tvrtka obavijestila je hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu, a oni MVP. Ministarstvo vanjskih poslova potom je odmah obavijestilo obitelj i od tada su u stalnom kontaktu s njima.

U Vladi kažu kako se radi o osjetljivoj stvari i za sada nema zahtjeva za otkupninu. Naime, nitko se nije javio sa zahtjevima. Ne zna se tko ga je oteo i nema nikakvih indicija.

Veleposlanstvo u Egiptu surađuje sa svim nadležnim tijelima, s francuskim veleposlanstvom, s delegacijom EU u Kairu i s francuskom tvrtkom.

- Dobili smo informacije da se poduzima sve kako bi se dobilo što više informacija. Mi želimo da ga se nađe i da ga vratimo - rekao je izvor iz Vlade.

O ovom događaju oglasilo se priopćenjem i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na svojim web stranicama:

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova od prvog trenutka poduzima sve potrebne radnje, a zajedno s Veleposlanstvom RH u Kairu i drugim hrvatskim institucijama u stalnom smo kontaktu s nadležnim institucijama u Egiptu, Delegacijom EU u Kairu, francuskom kompanijom kao i partnerskim službama kako bi dobili informacije o otetom hrvatskom državljaninu.

MVEP je u stalnom kontaktu s obitelji otetog hrvatskog državljanina.

S obzirom na osjetljivost situacije molimo medije za puno razumijevanje te provjeru informacija prije objave kako se dodatno ne bi otežala ionako teška situacija.

O svim novim informacijama javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije