Obavijesti

Viral

Komentari 32

Sarajevo: Hvalili se zapljenom heroina, a to su bili - proteini

Početkom godine sarajevska se policija pohvalila 'ulovom' od desetak kilograma heroina. No, danas, mjesecima kasnije, otkriveno je da su to bili proteini u prahu

VIDEO

Čelnici policije Kantona Sarajevo zaplijenjenu su 'drogu' bučno predstavili javnosti na konferenciji za novinare. Tvrdili su tada da se radi o desetak kilograma čistog heroina koji je bio 'spreman za tržište'. 

Danas, devet mjeseci kasnije, cijela je priča dobila zaokret kojeg se ne bi postidjela ni ekipa iz Top Liste Nadrealista. Naime, analiza je pokazala kako u pitanju ne samo da nije heroin, već da se uopće ne radi o drogi. U pitanju je naime dodatak prehrani, protein u prahu koji koriste bodybuilderi, piše Avaz

U spektakularnoj akciji početkom godine uhićeni su vozač autobusa Seid Jašarević (35) i Mevludin Šurković (42) nakon čega su osumnjičeni za 'krivično djelo nedozvoljenog prometa narkotičkim sredstvima'. Avaz saznaje kako BiH odustaje od istražnih radnji protiv dvojca.

Na konferenciji za novinare tadašnji ministar policije Nermin Pećanac tvrdio je kako je vrijednost plijena oko 600 tisuća KM na oduševljenje javnosti koja je bila uvjerena da se radi o zaplijeni droge koja bi inače završila na ulicama BiH. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj klijent od početka je govorio da je u Nizozemskoj, odakle je krenuo bus koji je vozio, zamoljen da poveze 'ceker s heljdinim brašnom' te da, s obzirom na to da roba nije bila sakrivena, niti je primopredaja sa Šurkovićem u Sarajevu izvršena tajno, nije mogao sumnjati da se radi o bilo čemu nezakonitom, izjavio je Mladen Veseljak, odvjetnik osumnjičenog Jašarevića. 

S obzirom da u pitanju ipak nije heljdino brašno već proteini za bodybuilding, tužiteljstvo će vozača autobusa potpuno osloboditi, a Šurkovića ipak teretiti za 'nedozvoljenu trgovinu', navodi Avaz.  

- U niti jednom propisu ili zakonu ne postoji odredba kojom je zabranjeno trgovati ovako bezazlenim supstancama pa stav tužiteljstva o nedozvoljenoj trgovini neće biti održiv, zaključio je Kerim Čelik, Šurkovićev odvjetnik. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.