Obavijesti

Kolumne

Prefinim browniesima 'Golog kuhara' nemoguće se oduprijeti

Prefinim browniesima 'Golog kuhara' nemoguće se oduprijeti
1

Nije tajna da je Jamie Oliver moj omiljeni kuhar... Ma možda čak i najdraži. Dosta mojih recepata je inspirirano njegovim receptima. Sada više ni to nije tajna...

VIDEO

Neki dan smo imali goste i htjela sam napraviti neki fini kolač, ali bez puno zafrkancije. Malo sam pregledala knjige i internet stranicu od Jamie Olivera i našla suuuuuper recept.

Brownies – čokolada, orasi, bademi, malo cimeta i narančine korice, par kapi vanilije. Ovaj kolač samo se topi u ustima i nestaje...

SASTOJCI:

  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade (ja sam koristila čokoladu za kuhanje)
  • 80 g kakaa
  • 65 g brašna (glatkog)
  • Jedna žličica praška za pecivo
  • 360 g šećera (može smeđi ili bijeli)
  • Četiri velika jaja (ako imate manja jaja, dodajte samo jedan žutanjak)

Dodatno:

  • Naribana korica naranče
  • Dvije žličice cimeta
  • Malo vanilije (ekstrakt ili 1 mahuna)
  • 50-70 g badema, oraha (krupno sjeckani)

POSTUPAK:

  • Na pari otopite maslac i čokoladu.
  • U međuvremenu pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, (opcionalno: cimet, koricu naranče, vaniliju)
  • Orahe i/ili bademe krupno nasjeckajte.
  • Kada ste otopili maslac i čokoladu dodajte u smjesu suhih sastojaka i miksajte. Zatim dodajte prethodno umućena jaja i miksajte. Kada ste dobili finu čokoladnu smjesu umiješajte ručno orahe, bademe ili što ste odlučili dodati (može i bez ičega).
  • Protvan za pečenje (oko 30*20cm) obližite masnim papirom i izlijte smjesu. Smjesa nije tekuća, dosta je gusta pa će je biti potrebno raširiti po površini protvana i poravnajte površinu koliko je to moguće. Slobodno licnite špatulicu, već sada smjesa je božanstvenog okusa.
  • Pecite kolač na 180°C oko 20-25 minuta. Piknite kolač s čačkalicom, a ukoliko izađe čista, kolač je gotov. Nemojte ga peći predugo da se ne osuši, treba ipak biti malo mekši u sredini.
  • Pokušajte ga pustiti da se ohladi u protvanu prije nego ga izvadite. Kada ga budete rezali malo će se mrviti.

Poslužite ga posipanog kakaom u prahu i s malo šlaga ili sladoleda od vanilije.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

O autorici:


Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim. 
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
HOĆE LI BITI SPREMAN?

Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Plus+ Zdrav je, više ne mora na kontrole, ali upitna je njegova forma. Hajduk ga priprema za Euro i pozicijom na koju ga trener Ivanković stavlja