Obavijesti

Viral

U nedjelju 22. Turopoljska trka - još se stignete prijaviti!

U nedjelju 22. Turopoljska trka - još se stignete prijaviti!
4

22. Turopoljska trka 2014. godine održat će se u nedjelju 23. ožujka 2014. godine, u 10:30h, ispred zapadne tribine ŠRC Radnik, Hrvatske Bratske Zajednice 80, Velika Gorica.

Još uvijek traju prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj, 22. Turopoljskoj trci koja će se održati ove nedjelje. Do sada se je prijavilo preko 200 trkača za polumaraton i 80-ak za trku građana, dok se na učeničkim trkama očekuje oko tisuću djece. Svi oni koji žele sudjelovati na ovoj sportskoj manifestaciji još uvijek se mogu prijaviti. Sudionici trče kroz Grad Veliku Goricu pored gradskih znamenitosti.

Nastupa i Joel Maina Mwangi, sjajni kenijski trkać koji drži osobni rekod za polumaraton u vremenu od 61min:42sec, a nedavno je u Mariboru istrčao polumaraton u vremenu 62min:44sec. Prijavili su se odlični trkaći iz susjednih zemalja, Mađarske, BiH te Srbije koji su do ovih godina redovito osvajali prva mjesta i pomicali rekord mitinga.  

Za najbolje trkače osigurani su pehari i medalje te novčane nagrade, dok će svaki sudionik polumaratonske i trke građana na poklon dobiti paket u kojem se nalazi majica s otiskom motiva trke, a majicu će dobiti i najbržih 80 trkača u svakoj kategoriji učeničke trke. Početak učeničkih trka je u 9 sati, dok će pucanj iz turopoljskog topa u 10,30 sati označiti početak glavne trke.

Satnica utrke

8:00 - 10:15 - okupljanje i prijave
09:00 - početak učeničkih trka
10:20 - otvoranje Turopoljske trke
10:30 - start polumaratona i utrka na 5000 metara
10:45 - doček sudionika utrka na 5000 metara
11:30 - doček pobjednika Turopoljske trke
12:00 - proglašenje pobjednika učeničkih trka
12:45 - proglašenje pobjednika utrka na 5000 metara
13:30 - proglašenje pobjednika 22. Turopoljske trke

Na ovogodišnjoj Turopoljskoj trci bit će promovirani novi logo Maraton kluba Velika Gorica, glavnog organizatora utrke, te promotivni materijali odabrani između osam pristiglih radova na javni natječaj raspisan uoči trke. Svim sudionicima bit će omogućen nastavak treninga i rekreativnog trčanja kroz Atletsku školu Kluba koja je namijenjana djeci predškolske i školske dobi, dok za odrasle prvog travnja počinje Škola trčanja u Velikoj Gorici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju