Obavijesti

Tech

Komentari 47

Pametni Dual SIM telefoni su kao penicilin za skupe tarife

Pametni Dual SIM telefoni su kao penicilin za skupe tarife
8

Ne treba vam jedan mobitel za posao, a drugi za privatne potrebe. Poštedjet će vas visokih računa u inozemstvu, a od operatera možete izabrati najbolje tarife za sebe

VIDEO

Mobiteli s utorima za dvije SIM kartice, takozvani dual SIM-ovi, nisu neka novost, no prvi put takvi uređaji performansama ne zaostaju nekoliko svjetlosnih godina za top modelima. Štoviše, čak i top modeli na mnogim tržištima dolaze s dva SIM utora. Hrvatska za sada nije među njima. 

Osim modela renomiranih proizvođača, na njihovu popularnost posebno je utjecala “invazija” kineskih i niskobudžetnih smartphonea koji se unatoč lošijoj kvaliteti izrade te limitiranim mogućnostima sve bolje prodaju. Kako telekomunikacijski operateri i dalje nude zanemariv broj dual SIM-ova, većina ih je u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ugovornih obaveza. Telekomi su i dalje rezervirani zato što uz dual SIM mobitel ne morate kupiti dva uređaja, ali i zbog toga što su otključani za sve mreže. Tako na jednoj kartici možete odabrati tarifu koja vam je najpovoljnija za telefoniranje, a na drugu onu za “surfanje”, slanje SMS-a...

Samsungov Android elegantnog dizajna

Galaxy Grand Neo Duos također pokreće četverojezgreni procesor, ekran je dijagonale 5 inča i rezolucije 480 x 800 piksela. Za pohranu podataka nudi 8 GB memorije, proširivih uz memorijske kartice do 64 GB, a baterija je kapaciteta 2100 mAh. U prodaji je od srpnja.

Uz Desire 500 uvijek ste u toku sa svime

HTC Desire 500 se od konkurencije ne razlikuje po performansama nego po softverskim mogućnostima; sučelje HTC Sense 5 fokusirano je na jednostavnost korištenja, a inovativni BlinkFeed na 4,3-inčnom zaslonu prikazat će vama najbitnije vijesti s internetskih portala ili Facebook profila.

Nokia 630 je prva Dual SIM Lumia u povijesti

Ujedno je i prvi model s novom Windows Phone 8.1 nadogradnjom. Osim standardne izvedbe s jednom 3G SIM karticom nudi se i model s dva 3G SIM utora. Pokreće je četverojezgreni procesor Snapdragon, stražnja kamera snima s 5 megapiksela, a IPS zaslon je dijagonale 4,5 inča.

Smart Fly x50 uz Simpu daje 2 GB za surfanje

Uz najnoviji hrvatski smartphone brenda Vivax dolazi dodatni poklopac baterije u bijeloj boji, silikonska zaštita i zaštitna folija za 5-inčni zaslon. Procesor je četverojezgreni, kamera raspolaže s 8 megapiksela, a za pohranu podataka tu je osnovnih 4 GB. Gratis 2 GB za surfanje potrebno je potrošiti u 30 dana od aktivacije kartice. 

Prestigio jedini nudi 200 GB na MultiCloudu

Prestigio je unazad nekoliko godina stekao reputaciju proizvođača kvalitetnih mobitela po nevjerojatnim cijenama. Takav je i MultiPhone 5300 DUO. Opremljen je 5,3-inčnim ekranom, 8-megapikselnom kamerom, četverojezgrenim procesorom i baterijom od 2100 mAh. Uz uređaj dobit ćete i nevjerojatnih 200 GB u oblaku na godinu dana.

Uz Nou ide i besplatna navigacija

Mobitel H18 Noa H42 s 5-inčnim IPS zaslonom rezolucije 854 x 480 piksela i gustoće 195 ppi pokreće četverojezgreni procesor. “Pomaže” mu 1 GB RAM-a, a fotografije snima u 8 megapiksela. Stoji samo 1000 kn, a dolazi u paketu s Mireo Don’t Panic! navigacijom s kartama Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore. 

Vrhunski uređaj u kućištu tankom samo 6,9 milimetara

Alcatel One Touch Idol X svojim moćnim hardverom spreman je nositi se s najsnažnijim modelima. IPS LCD dijagonale 5 inča rezolucije 1080 x 1920 piksela, 2 GB RAM-a, 13.1 megapikselna kamera, Dual SIM funkcionalnost i četverojezgreni procesor samo su neki od njegovih aduta.

Ekstremno niska cijena u odnosu na performanse

Meanit MG420 Promise prima dvije SIM kartice, dvojezgreni procesor na taktu 1.0 GHz uparen je s 512 MB RAM-a. Ekran dijagonale 4 inča raspolaže s 480 x 800 piksela, stražnja kamera snima s 3.2 mpx, a interna memorija nudi 4 GB. Uz crnu, dobit ćete i crvenu masku besplatno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...