Obavijesti

Tech

Komentari 2

U minuti: Lady Gagu na netu se spominjalo čak 214.000 puta

U minuti: Lady Gagu na netu se spominjalo čak 214.000 puta
1

Dodjelu Oscara 2015. godine na društvenim mrežama popratilo više od 20 milijuna aktivnih korisnika sa oko 58 milijuna objava, dvostruko više nego lani

VIDEO

Najiščekivaniji holivudski događaj ispratili su i deseci milijuna korisnika društvenih mreža na svojim uređajima  s kojih se strastveno navijalo i komentiralo sve do zadnjeg zlatnog kipića, a neočekivani trijumf večeri bilo je glazbeno uskrsnuće Gage.

Dodjelu 87. po redu Oscara na društvenim je mrežama, prvenstveno Facebooku i Twitteru popratilo više od 20 milijuna aktivnih korisnika sa oko 58 milijuna objava, dvostruko više nego lani. Hoće li kipić otići Birdmanu ili Odrastanju postalo je sekundarna tema kad je svoj nastup završila već pomalo zaboravljena Lady Gaga. Besprijekornom izvedbom glazbene posvete filmu Moje pjesme moji snovi .

Gaga je na noge dignula i dvoranu i internet - s Facebooka je na globalnoj razini njeno ime pulsiralo 214 tisuća puta svake minute (PPM) dok je Twitter osvojila kao najkomentiraniji nastup večeri i kao najkomentiranija osoba dodjele Oscara 2015. 

Nakon nje bili su to John Legend sa svojim nastupom  i govorom o suvremenom ropstvu te Patricia Arquette s porukom o važnosti izjednačavanja plaća.

Uoči same dodjele zaživjela je kampanja #AskHerMore predvođena na Instagramu s Reese Whitherspoon koja je poželjela da se žene na crvenom tepihu pita nešto drugo osim samo što nose na sebi.  Inicijativi su se pridružile i brojne poznate žene od Hilary Clinton, Shonde Rimes, Lene Dunham pa je kampanja doživjela 27.000 tvitova podrške i ideja s pitanjima. 

Korištenjem Facebookove platforme Mentions, slavni su se tijekom cijele večeri trudili ostaviti trag objavljujući svoje dojmove, fotografije iz backstagea i slične zanimljivosti koje su danas neizbježne u procesu građenja imidža.  

U green roomu je u tu svrhu bilo postavljeno ogledalo s kamerom za kreiranje gifova za Twitter, a truda su si dali i službeni društveni kanali Akademije redovnim osvježavanjem stanja i brzim uploadom pobjedničkih trenutaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...