Obavijesti

Tech

Komentari 75

Tražiš ljubav online? Bit ćeš uspješnija uz ovih pet pravila

Tražiš ljubav online? Bit ćeš uspješnija uz ovih pet pravila
3

Možda se tvoj 'onaj pravi' krije negdje iza nekog ekrana, ali prije nego se upustiš u avanturu 'online' poznanstava pročitaj ova pravila, nisu jako stroga

VIDEO

Mnogi se ljudi ne bi nikad sreli ni upoznali u stvarnom životu, ali su se našli i zaljubili na internetu. Online upoznavanje i traženje dečka već odavno nije samo za luzere. Neka stara pravila uvijek vrijede, a stigla su i neka nova. 

Za uspješno kročenje putem online upoznavanja potencijalnih ljubavi slijedi ove savjete:

1. Profilna slika

Zaboravi na umjetničke, mutne ili slike na kojima si sa svojim ljubimcem, prijateljima ili one na kojima se teško raspoznaješ ispod sunčanih naočala, šešira ili frizure. Najbolja profilna slika je ona na kojoj si samo ti, dobro ti se vidi lice i smješkaš se. To ne znači da moraš izgledati savršeno već da je dobro profilnom slikom komunicirati da ništa ne skrivaš.

2. Odredi pravila i drži ih se

Dopisivanje i očijukanje preko interneta je zabavno, ali može biti i opasno. Zapamti, to što si ti iskrena ne znači da s druge strane ne može biti netko loših namjera. Dakle, odluči koliko dugo se trebaš s nekim dopisivati prije susreta uživo, koliko će susret trajati i što od njega očekuješ.

3. Misli na sigurnost

O sigurnosti zapamti još i ovo - dobro razmisli kome daješ broj telefona, kućnu adresu ili ostale privatne podatke. Prije prvog susreta s nekim, uvijek reci prijateljici ili nekoj drugoj osobi od povjerenja kamo ideš i s kim. Najsigurnije je naći se s nekim između dviju obaveza - tako, uostalom, imaš dobar razlog za otići ako ti se osoba s druge strane ne svidi uživo.

Fotolia

4. Budi iskrena

Ne moraš se svima svidjeti. Nemoj lagati kako obožavaš planinarenje ako ti je muka od hodanja po planinama ili da obožavaš neki bend za koji nikad nisi čula. Ionako nemaš ništa od toga da se nekome svidiš pretvarajući se da si ono što nisi.

5. Budi izravna

Ako ti se netko stvarno svidi, nemoj se praviti nedostupna, čekati par dana da mu odgovoriš na poruku - druga strana to može protumačiti i kao nezainteresiranost, a ako je pristojan, neće navaljivati. Sjeti se da online nema neverbalne komunikacije niti imaš drugih načina kako pokazati interes osim online komunikacijom.

Fotolia

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...