Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Bez grča na posao dolazi se naoružan pozitivnim mislima

Bez grča na posao dolazi se naoružan pozitivnim mislima
1

Dopustite li negativnim mislima da vladaju, ‘loš’ posao postat će pakao, a ako je nezadovoljstvo trajno pronađite novo mjesto kako ne bi "trpio" privatan život

VIDEO

Ako na prvi zvuk budilice samo osjećate mržnju prema poslu, kolegama, šefu i tvrtki te se radije zamišljate na pecanju, kavi ili u šopingu, postali ste dio vojske nezadovoljnika. Možda će vam biti lakše prisjetite li se redovite plaće ili putovanja o kojem dugo maštate te svih onih koji očajnički traže bilo kakav posao kako bi mogli preživjeti. U borbi protiv ove “bolesti” jedna je od strategija ne dopustiti da osjećaj užasa što idete na posao ovlada vama. Znate kako je ključ svega u vašoj glavi. Kako biste se riješili grča koji osjećate, naoružajte se pozitivnim mislima. Svi smo već čuli kako u život privlačimo sve o čemu razmišljamo pa to ne treba zaboraviti.

Pomoći će i ako se samo podsjetite da život nije savršen, pa zašto bi onda posao trebao biti. Treba prihvatiti kako ništa nije bez mane, ali svijet zbog toga još nije propao, nego ide dalje. Stoga nigdje nemojte očekivati savršene kolege, savršena šefa i radno mjesto jer ćete se sigurno razočarati. 

Vjerojatno mislite kako bi i u privatnom životu štošta trebalo biti bolje, ali obitelj prihvaćate bez obzira na nedostatke te cijenite dobre strane svakog ukućanina. Tako je i s poslom. Jasno da može bolje, ali usredotočite se ono što nije loše. U suprotnom će netko na poslu primijetiti vašu mrzovolju, nezainteresiranost i izbjegavanje posla pa biste zaista mogli imati razlog za nezadovoljstvo dočeka li vas otkaz.

Učinite korak naprijed

Katkad zaista postoje razlozi zbog kojih se više ne može te je vrijeme da  se promijeni radno okruženje. Postane li grč zbog posla trajan, a uzrok je netko s posla, pronađite novo radno mjesto .

Radite jer vam treba novac, ne radi druženja

Nedvojbeno ste dosad naučili kako u životu ipak ne ide sve glatko te da vas i loša iskustva zapravo dugoročno obogaćuju. No trebali biste pokušati promijeniti ono što se može, a što se ne može - prihvatiti. “Ne želim ići na posao” zamijenite sa “Želim na posao jer radim nešto korisno” i odmah će vam dani počinjati drukčije. Mnogi zaborave kako ne idu na posao radi druženja nego zato što im treba novac.

Kako biste mogli riješiti problem, otkrijte uzrok

Odredite zašto nerado odlazite na posao, je li to zbog kolega, šefa, rutine, plaće ili radnog vremena. Treba pronaći uzrok kako bi se problem mogao riješiti. U protivnom se nećete moći uhvatiti u koštac s onim što vam uistinu smeta. No budite realni i ne žalite se ako ne znate zašto vam nešto smeta.

Dnevnik tjednih uspjeha karta je za promaknuće

Nakon što pronađete uzroke nezadovoljstva, razmislite što vas u poslu ispunjava. Posvetite se tim zadacima te ih odrađujte jedno po jedno. Vodite dnevnik tjednih uspjeha pa ga nakon nekoliko mjeseci iskoristite kao argument za premještaj na poziciju na kojoj biste mogli pokazati sve svoje vještine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera