Obavijesti

Sport

Komentari 19

Aco Petrović je izbornik BiH: Buknut ćemo na Euru 2013.

Ova reprezentacija, uz blago pomlađivanje, može u kontinuitetu držati visoku razinu idućih četiri, pet godina, rekao je Aco koji će u petak biti predstavljen kao izbornik

VIDEO

Osam mjeseci nakon odlaska iz Cedevite Aco Petrović pronašao je novi angažman, novi je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- U četvrtak putujem u Sarajevo, a u petak je predstavljanje – kratko je rekao još prije nego je KSBiH službeno potvrdio njegovo imenovanje.

Petroviću će to biti drugi izbornički posao. Hrvatsku je vodio u dva navrata. On je autor naše posljednje medalje, bronce s Europskog prvenstva 1995. u Ateni, a šest godina kasnije na EP-u u Turskoj zauzeo je sedmo mjesto, prokockavši na putu 19 razlike u posljednjih 12 minuta četvrtfinala protiv domaćina. U Hrvatskoj je osvajao naslove prvake s Cibonom i Zadrom, a lani je vodio Cedevitu do trećeg mjesta u Eurokupu, natjecanja u kojem je izabran za najboljeg trenera. U trenerskoj karijeri još je radio u Španjolskoj, Poljskoj i Italiji.

Prva zadaća na novom poslu bit će mu proći kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji 2013. godine. BiH je u skupini s Gruzijom, Latvijom, Nizozemskom i Rumunjskom.

- Cilj je što mirnije proći kvalifikacije, a zatim buknuti na EP-u iduće godine. Ova reprezentacija, uz blago pomlađivanje, može u kontinuitetu držati visoku razinu idućih četiri, pet godina – rekao je Aco za Dnevni Avaz.

Još je tajna koliko će Petrović zarađivati kao izbornik BiH, no bio je favorit za taj posao i zbog niskih potraživanja. Osim toga, logičan je izbor jer je izvanredan motivator, a problem reprezentacije BiH nije manjak talenta, nego “kemije”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići