Obavijesti

Sport

Komentari 8

Bogdanovićevih 14 koševa za 13 minuta u pobjedi Brooklyna

Bogdanovićevih 14 koševa za 13 minuta u pobjedi Brooklyna
1

Bojan Bogdanović imao je više koševa nego minuta u pobjedi Brooklyn Netsa nad slabašnim Detroit Pistonsima. Damjan Rudež s Pacersima je slavio u Minnesoti

VIDEO

Jednu od najlošijih utakmica sezone Bojan Bogdanović odigrao je baš u gostima kod Detroit Pistonsa. Poslije je izgubio mjesto u početnoj petorci, ali nastavi li s izdanjima kao kod kuće protiv Pistonsa, brzo će ga vratiti.

Hrvatski je reprezentativac za samo 13 minuta igre pogodio tri trice iz četiri pokušaja, zabio je i jednu dvicu iz tri pokušaja (ukupno 4/7) i tri slobodna bacanja, što mu je donijelo ukupno 14 koševa . Imao je i dva skoka i jednu blokadu, čime je pomogao Netsima da dođu do 11. pobjede u 26 utakmica i sačuvaju osmo mjesto na istoku. Završilo je 110-105.

Najbolji je bio Mason Plumlee , koji je uz šut 9/10 iz igre završio na 21 košu i 12 skokova i dvije blokade.

- Bit će veliki igrač. Svaki put osjetim njegov napredak na terenu - rekao je Andre Drummond , centar Detroita koji je uz 18 koševa uhvatio 20 skokova. Što mu to vrijedi, Detroit ima samo pet pobjeda u 28 utakmica.

VIDEO

Damjan Rudež igrao je pet minuta i promašio jednu dvicu u pobjedi Indiana Pacersa u gostima kod Minnesote. Bilo je 100-96, a CJ Miles predvodio je Indianu s 28 koševa ušavši s klupe. Rudežovi su na omjeru 9-19, dvije pobjede iza osmog Brooklyna.

LeBron vuče Cavse, Davisu pomogla reprezentacija

U derbiju večeri LeBron James podijelio je 11 asistencija suigračima i još stigao zabiti 25 koševa. Memphis Grizzliesi bez Zacha Randolpha nisu mogli parirati Clevelandu, a poraz 105-91 tek im je šesti ove sezone, pa su i dalje treći u jakoj zapadnoj konferenciji.

- Vjerujte mi, i bez Randolpha imamo dovoljno talenta u svojoj svlačionici da bismo mogli nastaviti pobjeđivati kao dosad - rekao je Marc Gasol (23 koša, 11 skokova, pet asistencija), koji neće priznati da je Memphis slabija momčad bez startnog krilnog centra.

Kevin Durant preskočio je utakmicu protiv New Orleans Pelicansa, a na terenu je glavnu ulogu preuzeo Anthony Davis . Da ne igra za Pelicanse, bio bi glavni kandidat za titulu MVP-ja sezone, s obzirom na to da je i Oklahomi zabio 38, uz 12 skokova i tri blokade. Posebno je impresivan njegov šut, pogodio je 16 šuteva iz 22 pokušaja iz igre , za pobjedu 101-99.

- Naporno sam radio za ovu sezonu, želio sam se pojaviti i biti agresivan u svakoj utakmici, a u tome mi je najviše pomoglo provedeno ljeto u američkoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj - rekao je Davis.

Kobe na 8/30

Njegovih 16/22 iz igre izgleda kao potpuno drugi sport u odnosu na šut Kobeja Bryanta . Treći strijelac svih vremena zabio je 25 koševa u gostima kod Sacramenta, ali šutirao je 8/30 (!) iz igre. I još izgubio devet lopti. Lakersi u utorak igraju protiv najbolje momčadi lige, a trener Byron Scott najavio je mogućnost da odmori Kobeja u susretu protiv sjajnih Golden State Warriorsa.

Vrijedi istaknuti i da je Philadelphia napokon pobijedila . Tek treću pobjedu sezone budući klub Darija Šarića ostvario je u gostima kod Orlanda, a nevjerojatno je da su sve tri pobjede u 26 utakmica Sixersi ostvarili u gostima.

Rezultati

  • Toronto Raptors - New York Knicks 118-108
  • Cleveland Cavs - Memphis Grizzlies 105-91
  • Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 108-101
  • Brooklyn Nets - Detroit Pistons 110-105
  • Miami Heat - Boston Celtics 100-84
  • Orlando Magic - Philadelphia 76ers 88-96
  • Washington Wizards - Phoenix Suns 92-104
  • Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 96-100
  • Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 99-101

Istočna konferencija

  1. Toronto 22-6
  2. Atlanta 19-7
  3. Washington 19-7
  4. Chicago 17-9
  5. Cleveland 16-10
  6. Milwaukee 14-14
  7. Miami 13-15
  8. Brooklyn 11-15

Zapadna konferencija

  1. Golden State 22-3
  2. Portland 22-6
  3. Memphis 21-6
  4. Houston 19-7
  5. Dallas 20-8
  6. LA Clippers 19-8
  7. San Antonio 17-11
  8. New Orleans 14-13
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače