Obavijesti

Sport

Komentari 7

Cedevita ''smrznula'' Limoges na -19 i ostala u igri za 2. krug

Cedevita ''smrznula'' Limoges na -19 i ostala u igri za 2. krug
5

Momčad Jamsina Repeše je protiv renomiranog europskog protivnika odigrala sjajnu utakmicu i na kraju slavila s uvjerljivih 102-83 (32-24, 20-19, 25-22, 25-18)

VIDEO

U Draženovom domu Cedevita je večeras pred oko 3000 ljudi ugostila Limoges i nakon sjajne pobjede nad europskim prvakom Maccabijem i pet poraza u dosadašnjim nastupima u Euroligi, konačno osvojila nove bodove. U utakmici u koju su i hrvatski i francuski prvak ušli s omjerom 1-5 igralo se za zadržavanjem izgleda u drugi krug, a momčad Jasmina Repeše na kraju je slavila s uvjerljivih 102-83 (32-24, 20-19, 25-22, 25-18)

Od samog početka susreta domaćin je držao utakmicu pod kontrolom. Nakon početnog koša Frana Pilepića, Curry je pogodio tricu i bilo je to jedino vodstvo Limogesa u ovoj utakmici. Cedevita je prvu četvrtinu završila s osam koševa prednosti, a do poluvremena je dodala još 'pola'. 

Odvojili su se domaći košarkaši već u trećoj četvrtini, no konačnih plus 19 je ipak rezultat odlične igre u posljednjoj četvrtini koju je Repešinina momčad dobila s plus sedam. U izrazito pucačkoj večeri Cedevita je pogodila 13 trica uz 56 posto, a gosti jednu više uz 53 posto. 

'Napadački smo bili sjajni'

Domaćine su predvodili Miro Bilan s 24, te Fran Pilepić s 21 košem, dok su u redovima renomiranog europskog protivnika najučinkovitiji bili Boungou-Colo s 18 te Curry s 15 koševa. 

- Bila je ovo definitivno odlična utakmica za naše mlade igrače. Napadački smo bili sjajni, a u obrani smo na trenutke malo varirali. Važno je ostati 'živ' sve do zadnje utakmice natjecanja i mi ćemo se definitivno boriti u svakom susretu - rekao je nakon utakmice trener Cedevite Jasmin Repeša

Odličnu utakmicu odigrao je Miro Bilan

- Lijepo je pobijediti s obzirom da smo tamo izgubili minus 11. U toj utakmici nam nije bilo Ukića, a i ja sam igrao bolestan i bila mi je to najgora utakmica pa sam im se morao nekako revanširati - rekao je Bilan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići