Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Dubrava Striborova' u čast 150 godina od rođenja spisteljice Ivane Brlić Mažuranić

'Dubrava Striborova' u čast 150 godina od rođenja spisteljice Ivane Brlić  Mažuranić

Mjesni odbor “Ivan Mažuranić” i Narodno sveučilište Dubrava u subotu 27. travnja  organiziraju manifestaciju “Dubrava Striborova” povodom 150. godišnjice rođenja I. B. Mažuranić

VIDEO

U povodu 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić Mažuranić Mjesni odbor “Ivan Mažuranić” i Narodno sveučilište Dubrava u subotu 27. travnja  organiziraju manifestaciju “Dubrava Striborova” u perivoju/parku koji nosi ime naše poznate književnice. Program počinje od 17 sati i besplatan je za sve koji se odluče prošetati perivojem Ivane Brlić Mažuranić.   

POGLEDAJTE VIDEO: Dvije divlje svinje blokirale su ovih dana promet u Dubravi

Pokretanje videa...

Divlje svinje blokirale promet u Dubravi 00:54

Dječje kazalište Dubrava izvest će predstavu “Šuma Striborova”, jednu od osam bajki iz zbirke “Priče iz davnina”. To je priča o začaranoj šumi, o opasnostima odrastanja mladića, o  svojevrsnom sukobu generacija i svjetonazora i o postojanoj snazi majčinske ljubavi. Redatelj predstave je Mario Kovač, dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke.

Nakon predstave će Jasna Kovačević, voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića i dobitnica nagrade Zagrepčanka godine 2019., održati kratko predavanje “Hrvatski Andersen: Ivana Brlić Mažuranić”, u kojem će prikazati književni opus autorice i važnost njezina djela u hrvatskoj književnoj historiografiji.

Jelena Zlatar Gamberožić će u svom izlaganju “Smisao i značenje bajki – psihoanalitički pristup” govoriti koliko bajke mogu pomoći djetetu u njegovom psihološkom i emocionalnom razvoju.

Da najmlađim gostima ne bi bilo dosadno, za vrijeme predavanja će akademska slikarica – grafičarka Ana Jakić Divković održati kreativnu likovnu radionicu za djecu na kojoj će djeca kroz kolaž, slikanje i crtanje obraditi likove iz priča I. B. Mažuranić.
Glumci Dječjeg kazališta Dubrava govorit će poeziju I. B. Mažuranić, a nakon formalnog dijela Mario Kovač nastupa kao DJ pa će publika moći zaplesati sa izvođačima.

Organizatori manifestacije su Mjesni odbor “Ivan Mažuranić” i Narodno sveučilište Dubrava, a financira je Grad Zagreb iz Plana potreba za aktivnostima, programima i projektima unapređenja kvalitete života građana za 2024. godinu te je važan za poboljšanje kulturne ponude u zajednici. Manifestaciju će otvoriti Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu