Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Hvata vas prehlada? Uz super napitak proći će već za 2 dana!

Hvata vas prehlada? Uz super napitak proći će već za 2 dana!
1

Načeti imunitet teško se brani od virusa, no postoje stvari kojima možete značajno skratiti njeno trajanje ili je pak zaustaviti prije nego se razvila

VIDEO

Nos vam curi, glava boli, a naziru se i počeci bolnog kašlja - scenarij je poznat većini ljudi, s obzirom na to da nas prehlada u prosjeku uhvati tri puta na godinu. To možda i ne bi bilo toliko zamorno, da prehlade ne traju oko devet dana, no stručnjaci tvrde da se pametnim trikovima može spriječiti ili barem značajno skratiti vrijeme bolovanja.

Prvi korak je da počnete piti više vode, čajeva ili narančina soka. To ublažava grlobolju i začepljenost nosa, ali u borbi protiv tih simptoma još će bolje pomoći čaša tople vode u kojoj ste rastopili pola žličice soli. Grgljanjem slane vode izvlači se višak tekućine iz tkiva u grlu, što smanjuje upalu i olakšava iskašljavanje. Time se i “ispiru” bakterije i virusi te ubrzava oporavak. 

Prirodni lijek s kojim prehlada traje samo dva dana

Narodni lijekovi s razlogom se koriste već stoljećima - oni dokazano pomažu u ublažavanju simptoma i skraćivanju trajanja bolesti. 
Najbolja stvar je što se oni već nalaze u vašoj kuhinji, a sve što trebate je pripremiti si taj napitak koji djeluje antivirusno i antibakterijski, a osim toga ima blagotvorni učinak na iziritiranu sluznicu. 
Potrebni su vam samo med i cimet, koje trebate izmiješati u omjeru 1 žličica meda i dvije žličice cimeta u prahu. To promiješajte u 1 dcl mlake vode, sve dok se med ne otopi. Napitak je najbolje piti dva puta na dan, tri dana uzastopno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedini dodatak koji djeluje

Iako nas oduvijek uče kako C vitamin ima čudotvorno djelovanje na imunitet, prema brojnim zdravstvenim studijama on nema efekt ako ga uzimamo tek nakon što nas prehlada pogodi, već više služi kao prevencija. 

No, dodatak koji se definitivni isplati uzimati je cink - naime, taj mineral onemogućuje razmnožavanje rinovirusa, nanočestica koje su uzrok obične prehlade. U velikom istraživanju iz 2010. pokazalo se da ljudi koji uzimaju cink za vrijeme prehrale, viroze ili gripe na taj način skrate vrijeme trajanja bolesti za oko 35 posto. Također, njihovi su simptomi bili znatno blaži.

Što ako prehlada nije samo to?

Prehlada se manifestira temperaturom manjom od 38 °C i grloboljom čiji je uzrok slijevanje iz sinusa, a za streptokoke je tipično oticanje limfnih čvorova i krajnika. 
Bris grla će jedini točno utvrditi je li uzrok grlobolji streptokok, no neki znakovi pokazat će vam da niste samo prehlađeni već trebate ići kod liječnika kako bi dobili antibiotike. To uključuje bijele mrlje u usnoj šupljini (na području jezika, krajnika i ždrijela), slijevanje iz sinusa koje se očituje žuto-zelenim sekretom te u rijeđim slučajevima osip. Jave li vam se ti simptomi, najbolje je posjetiti liječnika.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom