Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kremaste torte i kolači koje će zasladiti i blagdane i nepca

Kremaste torte i kolači koje će zasladiti i blagdane i nepca
3

Ljubitelje kremastih kolača oduševit će slastice od sira, višanja i čokolade, poput dunavskih valova, čokoladne torte s rumom ili moderne blagdanske torte sa sirom

VIDEO

Čokoladna torta s rumom

SASTOJCI: biskvit: 5 jaja, 150 g šećera, vanilin šećer, 2 žlice ruma, 50 g brašna, prašak za pecivo, 4 žlice zobenih pahuljica, 200 g mljevenih lješnjaka; nadjev: 2 žlice ruma, 150 g naribane čokolade, 900 g slatkog vrhnja, vanilin šećer.

Za tijesto izmiksajte jaja i vruću vodu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer pa, miksajući, sipajte u smjesu od jaja. Dodajte rum. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake i zobene pahuljice. Sipajući u smjesu od jaja, kratko izmiksajte. Izlijte tijesto u namašćeni kalup. Odvojite biskvit od kalupa i izvrnite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom. Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno. Donji dio premjestite na tanjur za torte pa zatvorite kalupom. Za nadjev namrvite ostatak biskvita pa pomiješajte s rumom i naribanom čokoladom. Istucite 600-800 ml slatkog vrhnja i dva učvršćivača za šlag. Pomiješajte s mrvicama i nanesite na biskvit. Preostalo vrhnje i vanilin šećer istucite pa premažite nadjev. Ohladite i pospite čokoladom.

Dunavski valovi

SASTOJCI: tijesto: 1,2 kg očišćenih višanja, 5 jaja, 250 g maslaca, 200 g šećera, vanilin šećer, 350 g brašna, prašak za pecivo, 2 žlice kakaa i ruma; krema: puding od vanilije, 500 ml mlijeka, 4 žlice šećera, 200 g maslaca, 2-3 žlice likera od jaja ili trešnjevače; Preljev: 200 G čokolade za kuhanje, 20 g kokosove masti.

Ocijedite višnje. Odvojite žumanjke i bjelanjke za tijesto. Izmiješajte maslac, 150 g šećera, vanilin šećer i žumanjke. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu. Posolite bjelanjke i istucite snijeg pa umiješajte u tijesto. U namašćeni lim ulijte pola tijesta i poravnajte. U ostatak umiješajte preostali šećer, kakao i rum. Tamno tijesto stavite na svijetlo i poravnajte. Razdijelite višnje po površini. Pecite 40-50 minuta na 180°C. Potom pokrijte ubrusom i ostavite da se hladi tijekom noći. Skuhajte puding prema receptu. Ostavite da se ohladi. Mikserom izmiješajte maslac pa mu dodajte puding i liker. Premažite kolač. Rastopite čokoladu pa umiješajte kokosovu mast. Ostavite da se ohladi. Prelijte kolač i ostavite da se stisne pa vilicom nacrtajte valove. 

Torta sa sirom

SASTOJCI : 2 jaja, 100 g šećera, vanilin šećer, 40 g brašna, 40 g škrobnog brašna, prašak za pecivo, limun, 6 listova bijele želatine, 500 g svježeg sira, 200 g šećera, 375 g slatkog vrhnja, šećer u prahu.

Miješajte tri minute žumanjke i dvije žlice vode. Dodajte šećer i vanilin šećer pa tucite osam minuta. Dodajte škrobno brašno, brašno i prašak za pecivo pa umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u kalup i pecite 30 minuta. Kolač vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj, a oko nje rub kalupa obložen papirom. Naribajte limunovu koru i iscijedite sok. Ocijedite želatinu i rastopite u toploj vodi. Izmiješajte svježi sir, šećer, limunovu koricu i sok. Dodajte želatinu. Istucite slatko vrhnje. Kad se počne zgrušavati, umiješajte želatinu. Stavite kremu na biskvitnu podlogu pa poklopite drugim biskvitom. Pospite tortu šećerom u prahu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'