Obavijesti

Lifestyle

Komentari 416

Bez lijekova: Mučnine i migrene riješite lakim pritiskom na uho

Kvačice mogu imati daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja. Ako kvačicu stavite na određeni dio uha, osjetit ćete veliko olakšanje...

VIDEO

Radi se o refleksologiji, a kvačica će vam pomoći da određenu točku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih točaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato živčanim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim živčanim sustavom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Pritiskom na određenu točku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela.

Evo kako se snaći u svemu tome:

  • 1. Najviši dio uha ima izravnu vezu s leđa i ramena. Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti. 
  • 2. Ta točka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite kvačicu na točku 2 - osjetit ćete olakšanje.
  • 3. Imate li problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu točku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.
  • 4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu točku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos začepljen.
  • 5. Točka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako kvačicu stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u trbuhu i poboljšati rad probave. Također, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela. 
  • 6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene..., prenosi Shareably.

Pogledajte i detaljnu kartu uha s ključnim točkama za svaki dio tijela:


Pogledajte i u videu gdje su te točke:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 416
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja