Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove
1

Na Badnju večer uživajte u blagovanju zdrave i sočne večere poput morske ili riječne ribe te morskih delicija poput brudeta, rižota i složenaca

VIDEO

Riba i morski plodovi nezaobilazan su dio božićnog blagovanja duž hrvatske obale. Za posnu badnju večeru tradicionalno se poslužuje baklar, koji se priprema “na bijelo”, kao namaz ili na lešo. Priprema li se kao namaz, u još topli, očišćeni bakalar umiješa se maslinovo ulje te se začini češnjakom, peršinom, solju i paprom. Također, poslužuje se bakalar s povrćem, na crveno ili složenac od bakalara. Dio blagdanske tradicije širom naše obale su i različite delicije od riba i školjaka poput brudeta i rižota. Specijalitet koji će oduševiti samo istinske ljubitelje morske hrane je crni rižoto od sipe. Kontinentalci za božićni ručak tradicionalno pripremaju riječnu ribu. I to najčešće štuku ili šarana dobro začinjene i pečene u pećnici. Želite li riječnu ribu pripremiti malo drugačije, okus štuke ili šarana možete obogatiti punjenjem od češnjaka i peršina, povrća ili gljiva. Bez obzira na to pripremate li morsku ili riječnu ribu, uz nju poslužite kuhani krumpir, a uz riblje brudete savršeno paše palenta.

VINSKI OCAT ČUVA RIBU
Ribu koju stavljate u brudet prije popecite na maslinovu ulju. Kako se riba ne bi raspadala, tijekom kuhanja dodajte malo vinskog octa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje