Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Najbolji prirodni lijekovi protiv suhe, masne i oštećene kose

Najbolji prirodni lijekovi protiv suhe, masne i oštećene kose
1

Za normalnu kosu upotrijebite cijelo jaje, za masnu samo bjelanjke, a za suhu, ispucanu kosu samo žumanjke. Svestrano sredstvo za njegu kose je i jabučni ocat

VIDEO

Sirovo jaje najbolji je tretman za kosu, kaže Janice Cox, autorica knjige “Prirodna ljepota kod kuće”. Žumanjak, koji je bogat masnoćama i proteinima, djeluje kao prirodno hidratantno sredstvo, a bjelanjak - koji sadrži enzime koji uništavaju bakterije, uklanja suvišne masnoće. Za normalnu kosu upotrijebite cijelo jaje, za masnu samo bjelanjke, a za suhu, ispucanu kosu samo žumanjke. Upotrijebite pola šalice umućenih jaja ovisno o tipu kose i nanesite na čistu, vlažnu kosu. Ako vam to nije dovoljno da obložite cijelo vlasište i kosu, upotrijebite malo više jaja. 

Ostavite da stoji 20 minuta, isperite hladnom vodom (da vam se jaje ne bi “skuhalo” na glavi) i operite kosu šamponom. Cijela jaja i žumanjke možete primjenjivati jedanput na mjesec, a tretman s bjelanjcima slobodno možete ponoviti svaka dva tjedna. Svestrano sredstvo za njegu kose je i jabučni ocat. On zaglađuje površinske ljuske vlasi tako da kosa izgleda sjajnija, uništava bakterije koje izazivaju prhut i pomaže protiv opadanja kose. U plastičnu bocu uspite 1/3 šalice jabučnog octa i dodajte otprilike litru vode. 

Operite kosu šamponom i dobro isperite. Potom prelijte kosu mješavinom od octa, ostavite na kosi nekoliko sekundi pa isperite. Postupak ponovite svaka dva tjedna.

Soda bikarbona nježno uklanja naslage gela

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomiješajte dvije žlice sode bikarbone s malo vode da dobijete gustu smjesu. Umasirajte u vlažnu kosu i ostavite 15 minuta. Isperite vodom pa operite kosu. Ponovite svaki drugi tjedan. To će ukloniti ostatke gelova, lakova i drugih sredstava.

Avokado će ukrotiti kosu koja leti na sve strane

Masti iz avokada lagane su i najsličnije onima koje koža prirodno stvara. Stoga avokado pomaže oštećenoj kosi, a konačno će i ukrotiti neposlušnu kosu. Zgnječite pola avokada i umasirajte u čistu, vlažnu kosu. Ostavite 15 minuta pa isperite. 

Limun je oružje u borbi protiv prhuti

Pomiješajte dvije žlice limunova soka, dvije žlice maslinova ulja i dvije žlice vode pa umasirajte u vlažnu kosu. Ostavite oko 20 minuta, isperite te operite kosu šamponom. Ponovite svaki drugi tjedan. Limun će ukloniti mrtve stanice kože vlasišta.

Med za oštećenu i isušenu kosu

Umasirajte pola šalice meda u čistu, vlažnu kosu, ostavite 20 minuta te isperite toplom vodom. Da biste omekšali med, možete mu dodati žličicu maslinova ulja. Tretman možete ponoviti jedanput na mjesec.

Jogurt vraća sjaj beživotnoj kosi

Umasirajte pola šalice jogurta u vlažnu kosu i ostavite 20 minuta. Isperite toplom vodom, zatim hladnom te operite kosu. Ponovite svaki drugi tjedan. Mliječna kiselina uklanja nečistoće koje kosi oduzimaju sjaj.

Crni čaj 

Masnu kosu dobro je ispirati u razrijeđenom crnom čaju. On skuplja pore i sprečava mašćenje. Ili probajte tretman s limunom.

Regenerator 

Imate li masnu kosu, regenerator vam nije potreban. Ipak, možete nanijeti malu količinu na vrhove ako su isušeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...