Obavijesti

News

Komentari 319

On je čuvao bebu. Ona se kući vratila pijana. Uzela je nož...

On je čuvao bebu. Ona se kući vratila pijana. Uzela je nož...
1

Mještani male pločanske zgrade šokirani su ubojstvom Saše Đorđevića (36). Njega je nožem u srce ubola njegova supruga Karmen Matana Đorđević (23)

VIDEO

Ma čuo sam neku buku iz stana nešto iza 22 sata. Kasnije je utihnulo. Tko bi uopće mogao pomisliti da će par sati kasnije doći do ovakve tragedije, kazao je susjed.

Odmah dodaje: ‘On je bio pristojan, pomorac te je radio kao kapetan duge plovidbe. Činilo mi se da se lijepo slažu, nisam ih nikad vidio da se svađaju. Ona se doselila prošlo ljeto, a nedavno su dobili i bebu.’

Kao i svi ostali stanari male pločanske zgrade šokiran je ubojstvom Saše Đorđevića (36). Njega je nožem u srce ubola supruga Karmen Matana Đorđević (23). Sve se odvijalo u noći na subotu, oko 1.30 sati. Nakon kobnog uboda u srce, Karmen je u naručje uzela tromjesečnu bebu koja je tijekom sukoba spavala.

S njom se sa četvrtog kata zgrade spustila dva kata niže do suprugovog brata i rekla mu što je napravila. Kako neslužbeno doznajemo, supruga je ubila nožem dugim 30 centimetara.

Ubojstvu u stanu u Ulici Petra kralja Svačića prethodila je svađa i naguravanja, a potom je žena odnekud dohvatila nož i zarila ga suprugu u srce. On je od posljedica ozljeđivanja preminuo na mjestu. Karmen su prebacili u Dubrovnik te je tu čeka istražni zatvor. Odmah je reagirao i Centar za socijalnu skrb koji je bratu preminulog dao bebu da se brine o njoj. 


- Saša je stigao s broda prije nekoliko dana. Njega dobro poznajem, no nju nešto slabije. Znam da je on vrijedan i čestit čovjek. Plovio je na brodu koji je prevozio plin. Što se zbilo između njih dvoje to sam Bog zna. Strašna tragedija, što reći... - u nevjerici nam je ispričao jedan od susjeda.


Kako doznajemo, obitelj je bila dobrostojeća, a Saša je u istoj zgradi, novogradnji, kupio stan sebi i bratu. Karmen je nedavno diplomirala na Pomorskom fakultetu u Splitu, smjer nautički inženjer.

- Ubojstvo je velika tuga za obitelj. Prije nekoliko godina Saši je otac iznenada umro od teške bolesti - kazao je Pločanin koji dobro poznaje supružnike.

Što je dovelo do tragedije koja je obitelj zavila u crno mještani mogu samo nagađati. 
- Ona je bila mlada, a tu večer je, navodno izašla s prijateljicama proslaviti rođendan. Možda je to bio povod svađe. Možda se njemu nije sviđalo da ona izlazi, tko će to znati. Navodno je svemu kumovao i alkohol - nagađaju mještani. Neslužbeno doznajemo da je alkotest pokazao da je Karmen ima alkohola u krvi, no policija nije potvrdila tu informaciju.

Doznajemo tek da je uzet uzorak krvi i urina na analizu nakon čega će se znati da li je i alkohol kumovao tragediji. Na naše upite stanari zgrade samo odmahuju rukom, suosjećajući se sa Sašinim bratom koji je prvi doznao za tragediju. Neki mještani kažu kako je Karmen uvijek bila lijepo obučena i sređena te da nije radila a da se posljednjih mjeseci sključivo brinula se bebi.  

'Ubijeni je možda bio ljubomoran na ženu'  

Mijo Milas, neuropsihijatar i sudski vještak komentirao je tragediju u Pločama.

- Činjenica je da je on ostao kući s bebom dok se ona provodila s prijateljicama. Možda je bio ljubomoran pa kad se ona vratila kući joj je prigovorio ili nastupio agresivno prema njoj. Ako je ona i još svemu k tome i popila, procijenila je da je agresivan, uzela nož te ga ubila ne procjenjujući posljedice - kazao je Milas. Dodao je da je velika tragedija što je dijete sada ostalo bez oca, ali i majke koja će završiti u zatvoru.

- Velika je tragedija je što u tom trenutku nije mislila na dijete. Da su oni duže bili u braku taj bi brak možda bio tolerantniji, te možda do ovog ne bi došlo. Ovaj slučaj bi se mogao u nekim elementima povezati i s Anom Magaš koja je ubila supruga - zaključio je Milas     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije