Obavijesti

News

Komentari 40

Posebna ponuda na rovinjskoj tržnici: Cijene su kao u sezoni

Posebna ponuda na rovinjskoj tržnici: Cijene su kao u sezoni
1

Potenicijalni kupci dođu na tržnicu, ali se okrenu na peti kada shvate koliko novca trebaju izdvojiti za običan ručak. Cijene voća i povrća u Zagrebu pet puta su manje

VIDEO

Prošla sam kraj štanda, zatim zastala. Ma je li to moguće, pitala sam se. Vratila sam se nekoliko koraka unatrag i uvjerila se. Da, kilogram nektarina zaista se prodaje po 50 kuna.

Astronomske cijene na rovinjskoj tržnici snimila je čitateljica iz Zagreba koja je vikend provela u Istri. Na rovinjsku tržnicu krenula je po dvije banane.

- Kad sam vidjela cijenu nektarina, u glavi sam računala koliko bi me samo te dvije banane stajale. Nije mi trebalo puno da odustanem od kupnje - prepričava dalje Zagrepčanka. Ni cijene ostalih vrsta voća i povrća ne zaostaju za nektarinama. Vrećica sa sedam češnjaka stoji 25 kuna, a mjerica cherry rajčica je 25 kuna. Šipak se također prodaje po 50 kuna. Vrećica smokvi koje na obali rastu gotovo kao korov stoje nevjerojatnih 25 kuna.

Gotovo nitko ne kupuje

- Pa što je tim prodavačima? Sad je već listopad. Nekako mogu razumjeti da se su cijene u sezoni malo više nego inače, ali ovo ispada kao da strancima želimo izbiti baš zadnji cent iz džepa. Pa ovo je prestrašno - govori dalje čitateljica.

Dodaje kako je kod štanda stajala nekoliko minuta i čudila se. Za to vrijeme potencijalni kupci su dolazili, ali bi se gotovo okrenuli na peti kad bi shvatili koliko bi trebali izdvojiti za običan ručak. Čitateljica tvrdi da se prodavači kupcima obraćaju uglavnom na talijanskom, kao da u svakom kupcu vide turista, odnosno običnu laku metu.

- Prvo čovjeku u oči upadnu cijene. Nakon što sam u njih neko vrijeme zapanjeno gledala, obratila sam pozornost na sam proizvod. Mislila sam, možda je voće i povrće neko vrhunsko. Ali ne, banane su čak bile polutrule - rekla je dalje čitateljica, koja je ipak odlučila svoje banane kupiti nekoliko puta jeftinije u trgovačkom centru koji se od rovinsjke tržnice nalazi na udaljenosti od samo 50 metara. Kaže kako zna da u trgovini vjerojatno većinom nude uvozno voće i povrće, ali i to da ga barem neće platiti kao da je nekoliko puta obišlo zemaljsku kuglu. Koliko je Rovinj skup, čak i izvan sezone, svjedoče cijene na zagrebačkim tržnicama.

'Turisti pamte'

Jučer se kilogram nektarina u Zagrebu mogao naći i pet puta jeftinije nego što je bio u Rovinju. Šipka nije bilo, a kilogram banana mogao se bez problema na nekoliko tržnica kupiti već za sedam kuna. Chery rajčica bilo je za 15 kn, ali tko je malo bolje tražio, mogao ih je naći i za osam.

Visoke cijene u Rovinju nisu samo “posebna ponuda” tamošnje tržnice. Druga čitatejica koja nam se javila kaže da je u kafiću izvan centra običnu kavu s mlijekom za van platila čak 15 kn. I ona vjeruje da će nam se nerealne cijene obiti o glavu i da će se turist koji shvati da ga pokušavaju napraviti budalom teško vratiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu