Obavijesti

News

Komentari 180

Tihomirova zabrinuta supruga: Kako će on sve ovo izdržati?

Tihomirova zabrinuta supruga:  Kako će on sve ovo izdržati?
8

Tihomir Purda psihički i fizički je u sve lošijem i težem stanju. U zeničkoj tamnici prisjeća dana u Stajićevu i Sremskoj Mitrovici kada su ga zatvarali u par kvadrata

VIDEO

Tihomir sve teže podnosi odvojenost od djece. Toliko ga izluđuje ova situacija da ne znam kako će sve izdržati. Uzrujan je i uzbuđen, trebao bi piti tablete za smirenje, ali on to neće. Kaže, ne želi se trovati, pa i po cijenu bolova koje trpi, priča Slobodanka Purda (35), supruga vukovarskog branitelja Tihomira Purde (41) kojeg bi, odlukom Suda BiH, vlasti uskoro trebale izručiti Srbiji.

- Moj suprug se užasno boji zatvorenog prostora. To je posljedica trauma iz razdoblja koncentracijskih logora Stajićevo i Sremska Mitrovica. Oštećen mu je jednjak, ima probleme s uhom i centrom za ravnotežu. U tim logorima smrzavao se mjesecima. I nakon svega, on ponovno mora proživljavati taj pakao - priča Slobodanka Purda.

U zeničkom pritvoru uspjela ga je posjetiti samo jedanput. Donijela mu je novu zimsku jaknu, ali Tihomir je rekao da mu je stara dobra i dovoljno topla. Uostalom, bodrio ju je, svakako će se uskoro vratiti u Vukovar. 

Kad vidim kako je Tihomiru, ne smijem reći da nam je loše, taman da i je tako, kaže Slobodanka

Marijana Mikulić iz hrvatskog konzulata u Sarajevu obilazi ga i donosi mu sve što je potrebno. Posjećuje ga svećenik, a susreo je i Branimira Glavaša, koji mu je nekoliko puta dao bon za mobitel, priča Slobodanka.

Ona ne želi pričati o skromnim financijskim uvjetima u kojima preživljavaju. U šestom mjesecu trudnoće s troje djece živi od 2.000 kuna na mjesec. Naime, od Tihomirove mirovine od 6.500 kuna banka odbija ratu kredita i nekoliko jamstava kojima Tihomir otplaćuje tuđe kredite. No, Slobodanka se ne žali, kaže da ima dobrih ljudi koji pomažu.

Nalazi su dobro i za nekoliko mjeseci ćemo dobiti kćerkicu, priča Slobodanka

- U petak sam bila na liječničkom pregledu i mogu reći da su nalazi dobro i da ćemo za nekoliko mjeseci dobiti kćerkicu, sa sjetom u glasu kaže Slobodanka, majka Ivana (14), Tomislava (10) i Martine (7).

Prisjeća se logoraških dana

Supruga Slobodanka rekla je da se Tihomir u zeničkoj tamnici prisjeća teških dana u Stajićevu i Sremskoj Mitrovici kada su ga zatvarali u samo nekoliko kvadrata ćelije. Rublje mu je bilo toliko vlažno i prljavo da se na njega hvatala plijesan, uslijed čega se i razbolio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije