Obavijesti

News

Komentari 317

Sukobi u gotovo cijeloj istočnoj Ukrajini. Rusija je najavila prekid vatre kod Azovstala

Sukobi u gotovo cijeloj istočnoj Ukrajini. Rusija je najavila prekid vatre kod Azovstala

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 55. dan. Započela je bitka za istok Ukrajine u koju je uključen veći dio ruske vojske. Ukrajinski predsjednik tvrdi da bi Ukrajina uskoro mogla postati kandidatkinja za EU

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.48

Biden nije siguran hoće li otputovati u Ukrajinu

24sata

Američki predsjednik Joe Biden rekao je novinarima u Portsmouthu u New Hampshireu da nije siguran hoće li otputovati u Ukrajinu.

- Odgovor je, ne znam - rekao je Biden novinarima. 

- Bio sam u Ukrajini mnogo puta, samo nedavno nisam bio tamo - dodao je.

23.22

Rusija protjeruje još europskih diplomata

Rusija je naredila 31 nizozemskom, belgijskom i austrijskom diplomatu da napusti zemlju, javlja AFP.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je 15 nizozemskih diplomata "personom non grata", dajući im dva tjedna za odlazak - isti rok koji je dao 12 djelatnika belgijskog veleposlanstva. Ruski dužnosnici dali su četvorici austrijskih diplomata rok do nedjelje da odu.

22.48

Glavni ukrajinski pregovarač: Teško je reći kada će se nastaviti pregovori

Teško je reći kada će se nastaviti mirovni pregovori između Ukrajine i Rusije, kaže glavni ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak.

Tvrdi da će trenutna pauza u pregovorima vjerojatno biti produljena zbog tekuće opsade Mariupolja i očite želje Rusije da ojača svoju ruku obnovljenom ofenzivom na istoku.

- Očito je da je u pozadini tragedije u Mariupolju pregovarački proces postao još složeniji - rekao je Podoljak, piše Reuters.

22.44

Rusija najavila prekid vatre kod Azovstala

Rusija je predložila prekid vatre koji bi vrijedio u srijedu na području oko čeličane Azovstal u južnom gradu Mariupolju, javila Reuters. Rusi će, kako tvrdi rusko ministarstvo, poštovati primirje od 14 sati po moskovskom vremenu 20. travnja. To je od 13 sati po našem vremenu. Ukrajina ruski prijedlog za prekidom vatre još nije komentirala. 

22.37

Zapad šalje oružje Kijevu u jeku nove ruske ofenzive

Sjedinjene Države i Kanada poslat će Ukrajini više topničkog oružja, Belgija i Nizozemska planiraju joj isporučiti još teškog naoružanja, a Velika Britanija traži načine da je opremi protubrodskim projektilima u jeku nove ruske ofenzive na ukrajinskom istoku.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 317