Obavijesti

Sport

Komentari 161

Barça okrenula Atlético i otišla na '+3', gosti dobili dva crvena

Barça okrenula Atlético i otišla na '+3', gosti dobili dva crvena
5

Mirisalo je na iznenađenje nakon što je Koke doveo Atlético u vodstvo na Camp Nouu u 10. minuti, no gosti su potom primili dva gola i dobili dva crvena u porazu

VIDEO

Nogometaši Barcelone u derbiju dviju vodećih momčadi Primere pobijedili su na Camp Nouu Atlético Madrid, koji je utakmicu završio s devetoricom igrača, rezultatom 2-1 i pobjegli mu tri boda na vrhu ljestvice uz utakmicu manje.

Rani šok za domaće navijače

No nije dobro počelo za katalonsku momčad. Već u desetoj minuti gosti su poveli nakon što je Saúl Ñíguez ubacio s desnog boka za Kokea, a španjolski reprezentativac s 12-13 metara pogodio za vodstvo Atlética i šok na tribinama.

Početna dominacija Atlética izazvala je nezadovoljstvo među navijačima Barcelone koji su počeli zviždati svojim miljenicima, no oni su se ipak nedugo potom probudili i okrenuli rezultat u svoju korist već prije kraja prvog dijela.

Barcelona sve okrenula u devet minuta

Andrés Iniesta u 29. minuti dobro je namučio Jana Oblaka koji je nakratko spasio svoj gol. Minutu poslije Mascherano je proigrao Neymara, Brazilac je dao Jordiju Aldi koji vraća do Lionela Messija, a Leo takve šanse ne propušta. 1-1.

Samo osam minuta potom stigao je preokret. Akcija je ovaj put išla po desnoj strani. Daniel Alves gurnuo je u priliku Luisa Suáreza, Urugvajac se lijepo riješio sunarodnjaka Diega Godína i provukao loptu kroz noge Oblaku za 2-1.

Atlético dominirao i s desetoricom

Dodatan problem za momčad Diega Simeonea bio je crveni karton koji je u 44. minuti dobio Filipe Luís zbog neopreznog nasrtaja đonom prema Messijevu koljenu. Sudac Alberto Undiano Mallenco poslao ga je u svlačionicu prije vremena.

Atlético se ni s igračem manje nije predavao. Fantastičnu je šansu u 57. minuti imao Antoine Griezmann nakon što ga je Carrasco proigrao s desne strane. Pucao je po sredini, a bivši suigrač Claudio Bravo refleksno je nogama spasio gol.

Novi crveni gostiju i kraj priče

Ako je i bilo kakvih šansi da Atlético iznenadi domaćine i dođe do bod(ov)a, one su zasigurno umrle u 65. minuti kad je, zbog starta na Suárezu, drugi žuti karton dobio Godín. Neposredno nakon toga igru je napustio Ivan Rakitić.

Raketu je zamijenio Arda Turan koji je u 78. minuti mogao zabiti bivšem klubu, ali promašio je okvir. Atlético su snašle nove muke jer mu se ozlijedio Augusto Fernández pa će Simeone morati čarobirati za postavu u sljedećoj utakmici...

Messi + Ronaldo = 1000

Messijev gol za izjednačenje bio je njegov 482. u 612 utakmica, do čega 433. za Barcelonu, što u zbroju s 518 golova Cristiana Ronalda, postignutih u 774 utakmice, čini okruglih 1000.

Statistiku i grafike s utakmice provjerite na Goalu.

Primera, 22. kolo:

  • Barcelona - Atlético Madrid 2-1 (Messi 30', Suárez 38' / Koke 10')
  • Getafe - Athletic Bilbao 0-1
  • Eibar - Málaga 1-2
  • Villarreal - Granada 1-0
  • Real Sociedad - Real Betis (22:05)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 161

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima