Obavijesti

Sport

Komentari 62

C. Ronaldo ušao je u tridesete kao najbolji i s novom ljubavlju

C. Ronaldo ušao je u tridesete kao najbolji i s novom ljubavlju
11

Prije točno 30 godina rodio se Cristiano Ronaldo, trostruki dobitnik Zlatne lopte i igrač koji je u klupskom nogometu osvojio sve što se osvojiti dalo, ali ne i u repki...

VIDEO

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro ovaj četvrtak puni 30 godina . Zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije najbolji je nogometaš svijeta posljednje dvije godine, ali i modna ikona i pojava u javnosti općenito. Nešto što ga svrstava među najpoznatije sportaše u svijetu općenito .

VIDEO

Ronaldo se rodio 5. veljače 1985. u Funchalu na otoku Madeiri , a nogomet je počeo igrati u rodnome gradu kao sedmogodišnjak; prvo u Andorinhi, potom i u poznatom Nacionalu prije nego što je preselio na kopno i postao član lisabonskog Sportinga 1997.

Šest godina poslije tada 18-godišnji Ronaldo za 16 milijuna eura dolazi u Manchester United i postaje glavni igrač u eri Sir Alexa Fergusona . U šest godina osvojio je tri prvenstva, FA kup, dva liga-kupa, Community Shield, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

No Cristiano je poželio korak naprijed u karijeri i u lipnju 2009. za rekordnih 94 milijuna eura postao nogometaš Real Madrida. Među "kraljevima" je Ronaldo nešto manje uspješan nego u Unitedu, osvojio je tek jedno prvenstvo, ali više kupova. Napokon, u Madridu je Cristiano Ronaldo napadački eksplodirao i dosad je u 277 nastupa zabio impresivnih 288 golova , a tome je dodao i još dvije Zlatne lopte.

Iako je s reprezentacijom osvojio tek srebro na Euru 2004. i bio polufinalist 2012., dosezi ovog 30-godišnjaka svrstavaju ga među najbolje nogometaše ikada. Tek će sljedećih nekoliko godina dati tvrdnju je li CR7 zaista i najveći .

Na ljubavnom planu ulazak u novo desetljeće života Cristiano je obilježio promjenom. Razišao se s ruskom manekenkom Irinom Šejk , a nova odabranica srca navodno mu je voditeljica na klupskoj televiziji, Lucía Villalón .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima