Obavijesti

Sport

Komentari 137

Desetljeće od debakla: Ajme, u ždrijebu je ponovno Debrecen

Desetljeće od debakla: Ajme, u ždrijebu je ponovno Debrecen
1

Hajduk će sutra doznati protivnika u 1. pretkolu Europske lige. Prođe li prvi ispit, već u drugom bi mogao naletjeti na stare znance iz ljeta 2005., mađarski Debrecen

VIDEO

Hajduk na prvom europskom koraku neće čekati nitko od europskih velikana, u igri su redom protivnici koji nisu zvučna imena, ali bilo je tako i prije deset godina. Kad su Splićani izvukli stanoviti Debrecen, svi su već razmišljali o - Liverpoolu. Englezi su, naime, čekali boljeg iz tog ogleda, koji je trebalo “samo odraditi”. Kad ono - debakl.

- Izvukli smo Mađare i nakon toga igrali protiv Osijeka. Dobili smo 6-0, bili smo sjajni, mislio sam da ćemo impresionirati trenera Debrecena, koji je bio na tribinama. A on je nakon utakmice rekao: ‘Dobit ćete pet komada’ - sjeća se Ćiro Blažević jedne od najružnijih epizoda njegove trenerske karijere.

- Je, bio je to definitivno najteži, najbolniji i najgori poraz u mojoj karijeri. Ništa se ne može mjeriti s tim - rekao je Ćiro i nastavio:

- Možeš biti Ferguson ili Mourinho, ali ako ti se dogodi ono što se dogodilo meni, nemaš šansi. Kičma momčadi gradi se od golmana, preko stopera, a ja sam na golu imao indisponiranoga Kalu, dok su mi Vejića prodali praktički nekoliko sati prije prve utakmice.

Deset godina poslije u ždrijebu Europske lige su i Hajduk i Debrecen! Dobra je okolnost to što Splićani ne mogu na Mađare u ovoj prvoj rundi, ali već u drugoj mogu.

- Tad je Debrecen bio jako dobra momčad, naleti li Hajduk na protivnika takve snage, opet bi mogao dobiti pet komada - vjeruje Ćiro i dodaje kako na prvom koraku Hajduk ipak ne bi smio zapeti.

- Ne samo Hajduk, prva kola bi svi naši klubovi trebali proći, ali bojim se da će već te utakmice razotkriti sve slabosti naše lige. Mi smo dobri sami sebi, ali i ostali igraju nogomet - upozorio je Ćiro.

Igraju ga sigurno i Progres, Balzan, Kruoja, Alashkert ili Trakai, kao i Čukarički, Olimpik Sarajevo, Sutjeska ili Celje. Svi su oni, između ostalih, u ponudi iz bubnja u kojem nisu nositelji. Bezopasno? Možda, ali bezopasni su bili i “oni nekakvi ribari iz Shelbournea...”

- Važno je to što je Hajduk nositelj, no nikad ne znaš gdje možeš naletjeti na neku ‘nagaznu minu’, na klub koji se pojačao u namjeri da uđe u Europsku ligu - upozorava Ivan Katalinić, koji je vodio momčad protiv “onih nekakavih ribara koji su izbacili Hajduk iz Europe”.

- Osobno, u ždrijebu nikad nisam volio istočnjake, Poljake, Mađare, Ruse... S njima nikad ne znaš na čemu si. Ali ove godine će Hajduk sam sebi biti najveća opasnost - kaže Katalinić i pojašnjava:

- Puno je novih igrača, novi je i trener, a vremena je malo. Jedva su dva tjedna do prve europske utakmice, a Hajduk još nije kompletan. Niti su svi standardni igrači na pripremama niti su sva pojačanja stigla. Zato, oprezno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 137

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...