Obavijesti

Sport

Komentari 179

'Inozemni' Dinamo kiksao je u Osijeku, 'bijelo-plavi' uzeli bod

'Inozemni' Dinamo kiksao je u Osijeku, 'bijelo-plavi' uzeli bod
6

Lider hrvatskog prvenstva nije pružio osobito dojmljivu igru na gostovanju u Osijeku. Epilog svega je remi 1-1 s izabranicima Ive Šuška koji su odigrali vrlo borbeno...

VIDEO

Ivo Šušak ostao je "crna mačka" za Dinamo u Gradskom vrtu. Niti u četvrtom pokušaju "modri" nisu uspjeli svladati momčad iskusnog trenera Osijeka, ali su barem uspjeli zabiti gol. Štoviše, mogli su i slaviti, ali su domaćini u završnici izjednačili iz jedne od brojnih prilika.

Rijetko kada je Dinamo krenuo s toliko stranaca u prvoj momčadi. Zoran Mamić na natopljeni je travnjak Gradskog vrta poslao tek dvojicu domaćih igrača, Pavičića i Pjacu, a zaigrali su Portugalci Eduardo, Pinto, Gonçalo i Machado, Argentinac Sigali, Francuz Taravel, Rumunj Mățel te Čileanci Fernandes i Henríquez. Ukupno, dakle, devet stranaca.

Takav Dinamo "internazionale" nije bio posebno raspoložen u prvom dijelu. Prilike su općenito stizale na kapaljku, a većinom su prijetili domaći. Tako je u 18. minuti Slavko Bralić nakon kornera fino pucao glavom u prvi kut, ali je vodstvo "bijelo-plavih" spriječio Mățel čišćenjem s gol-crte.

Gostujući žuti strpljivo su čekali priliku da ugroze gol Mikulića i dočekali je u 26. minuti. Junior Fernandes prošao je po desnoj strani i pronašao Domagoja Pavičića, a povratnik u redove "modrih" precizno je pogodio za vodstvo u prvom udarcu gostiju prema vratima uopće.

Taj je gol bio prvi koji je Ivo Šušak kao trener Osijeka primio od Dinama u Gradskom vrtu. Dosad je ovaj nogometni stručnjak triput vodio "bijelo-plave" protiv "modrih" i svaki put sačuvao praznu mrežu.

Nakon tog gola Dinamo je, zadovoljan rezultatom, nastavio s ne previše napadački orijentiranom igrom, a Osijek tražio šansu iz kontre. Tri minute prije predaha Antonio Perošević pobjegao je zadnjoj liniji Dinama probivši lijevu stranu, ali u ključnom trenutku pred Eduardom dao si je predug "for" i tako propustio priliku zabiti za izjednačenje.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta rastrgano brojnim prekidima, izmjenama i lošim stanjem terena. Dinamo je zaigrao malo bolje, pa je tako Ivo Pinto u 55. minuti prošao sve do peterca Osijeka i dao loptu malo iza leđa Henríquezu, a 11 minuta poslije Fernandes je pucao s 20-ak metara iskosa, a Mikulić pročitao njegov šut.

U samom finišu tenzije su sve više rasle, a sudac Bruno Marić koškanje Matasa i Henríqueza, koje je počeo Osijekov igrač unošenjem u lice, a Čileanac nastavio šamarom, razriješio tek žutim kartonom za obojicu.

Četiri minute poslije, u 84. minuti, Osijek je zasluženo izjednačio. Nakon kornera s lijeve strane Vojnović je pokušao pucati glavom na drugoj stativi, a zapravo je pogodio Jasmina Mešanovića koji je iz blizine bio brži na lopti od Eduarda i zabio za erupciju oduševljenja na Gradskom vrtu.

Izabranici Zorana Mamića tako su nakon šest uzastopnih pobjeda remizirali i dali šansu Rijeci da dođe na sedam bodova zaostatka na vrhu, a Osijek se bodovno odvojio od opasne zone. Na osmom je mjestu s 18 bodova.

MAXtv Prva liga, 22. kolo

  • Osijek - Dinamo 1-1 (Mešanović 84' / Pavičić 26')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 179

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović