Obavijesti

Sport

Komentari 5

Domagoj Vida: 'I gazda Surkis je došao pa zapjevao s nama'

Domagoj Vida: 'I gazda Surkis je došao pa zapjevao s nama'
2

Golom za pobjedu protiv Dnipra Vida je donio Dinamu naslov prvaka nakon šest godina. Suigrači su ga nosili, navijači grlili i ljubili na cesti, a gazda došao čestitati

VIDEO

Jedine naslove koje imam osvojio sam s Dinamom. Prvo sa zagrebačkim, sad s kijevskim. Očito mi je Dinamo sudbina, javio se iz Ukrajine Domagoj Vida.

Posljednji put kad je Dinamo bio prvak, 2009., Ivo Sanader je dao ostavku na mjesto premijera, a Hrvatsku je na Europskom prvenstvu u košarci predvodio Nikola Vujčić.

- Dugo su navijači čekali, zato su i bili toliko sretni. Čim sam zabio gol, pomislio sam na te ljude koji su ove godine jako puno propatili u Ukrajini. Nakon utakmice išli smo u restoran slaviti. Na putu do restorana zaustavljali su me na ulici gotovo svi, od djece do staraca. Grlili su me, čestitali. Vidio sam im u očima koliko im to znači - opisao je Vida slavlje navijača.

Zagrebački Dinamo naslove je slavio uz tamburaše, bilo je slavonskih, dalmatinskih, zagrebačkih pjesama.

U Kijevu je bilo teško udovoljiti svakom igraču u glazbi jer su za stolom bili Kongoanac, Portugalac, Hrvat, Srbin, Nizozemac, Brazilac...

- Odlučili smo se za ukrajinsku glazbu, dobra je, živa, može se plesati, pjevati... Baš je u restoran došao i gazda Surkis, svima nam je čestitao, pa je potom i zapjevao s nama.

Vida se specijalizirao za golove koje navijači pamte. Za Dinamo je zabio Ludogorecu i odveo “modre” prema Ligi prvaka, u Kijevu im je donio kup zabivši Šahtaru, a sad im je golom protiv Dnipra donio i naslov.

- Eh, sad mi još ostaje da zabijem za reprezentaciju i gdje ćete bolje...

A reprezentacija je tu, pred vratima. Na Poljud dolazi Italija. Nema Ćorluke, no s ovakvim Vidom to se neće osjetiti.

- Pokazali smo u Milanu da možemo s njima, bili smo i bolji. Malo će biti čudno bez publike, igrao sam tako jednom u Kijevu.

Uh, to je jezivo. Imate osjećaj kao da ste na treningu.

Domagoj Vida proživljava najljepše trenutke karijere. Navijači ga obožavaju, gazda Surkis ga hvali na sva usta, a dobro mu ide i u ljubavi. S Ivanom Gugić očekuje prvo dijete.

- Termin je u rujnu, pa bih ovaj gol i naslov posvetio svojoj ljubavi i nerođenom sinu. Već smo odlučili kako će se zvati, ali neka ostane tajna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović