Obavijesti

Sport

Komentari 9

El Clasico će imati najveće osiguranje u povijesti Primere

El Clasico će imati najveće osiguranje u povijesti Primere
10

Zbog terorističkih napada u Parizu El Clasico će biti posebno osiguran. Na Santiago Bernabeu će doći više od 80 tisuća navijača, a čuvat će ih 2600 policajaca i redara

VIDEO

Nogometni derbi između Real Madrida i Barcelone , koji se igra u subotu 21. studenoga, tjedan dana nakon terorističkih napada u Parizu, bit će utakmica s najvećim osiguranjem u povijesti španjolskog nogometa koja se prema uvedenim mjerama sigurnosti može usporediti jedino s Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

Utakmicu će osiguravati oko 2600 policajaca, zaštitara i drugog osoblja, što je šest puta više  od uobičajenog broja prilikom najvećeg španjolskog derbija.

U četvrtak kasno popodne održan je u Madridu sastanak vlade, gradskih vlasti, Real Madrida, gradskog prijevoza, zaštitarskih službi i Crvenog križa nakon kojeg je zaključeno da ne postoji stvarna opasnost od terorističkog napada no da su nužne ovakve mjere.

"To je zbog izvanrednog trenutka u kojem se nalazimo", istaknula je predstavnica gradske vlasti Concepción Dancausa .

Na stadionu, koji će biti otvoren u 16.15 sati, dva sata uoči početka utakmice, očekuje se 80.000 gledatelja. Na svakim vratima stajat će zaštitar, a ne kao dosad jedan zaštitar na dva ulaza.

VIDEO

Gledatelje se poziva da uđu što ranije, ponesu osobne dokumente te doma ostave nepotrebne stvari. Bez obzira na teroristički napad u susjednoj Francuskoj interes za utakmicu je velik.

Internetska platforma za kupnju i prodaju karata za različite događaje, Ticketbis, objavila je u četvrtak da je na njihovoj stranici prosječna cijena ulaznice 659 eura . Većinu mjesta davno su zakupili gledatelji s godišnjim ulaznicama. Zbog toga je najviša cijena na Ticketbisu dosegnula iznos od 2698 eura.

U Madridu je pojačan dolazak stranih turista, a globalni spektakl gledat će oko 500 milijuna ljudi u svijetu, kažu na španjolskoj državnoj televiziji TVE.

Prošli petak je u terorističkom napadu u Parizu ubijeno 129 osoba, a potraga za počiniteljima i oružani sukob nastavio se ovaj tjedan.

To je bio najkrvaviji teroristički napad u Europi nakon bombaških napada u Madridu u ožujku 2004. godine kada je poginulo 198 osoba, a 1850 ih bilo ranjeno.

Napad se tada dogodio samo nekoliko dana uoči parlamentarnih izbora nakon kojih je vlada desnog centra izgubila vlast i povukla vojsku iz Iraka.

VIDEO
VIDEO

Vlada desnog centra premijera Mariana Rajoya sada se suočava s novim izborima za točno mjesec dana, 20. prosinca. Vlada u Madridu pozvala je na borbu protiv Islamske države te usko surađuje s francuskim tajnim službama, a njeni vojnici nalaze se u mirovnim misijama diljem svijeta.

Ministar unutarnjih poslova Jorge Fernández Díaz poručio je da nema konkretne opasnosti u Madridu . "I moj sin će biti na utakmici. Time sam sve rekao", istaknuo je.

U utorak je u Bruxellesu otkazana prijateljska utakmica između Belgije i Španjolske, a i srijedu u Hannoveru između Njemačke i Nizozemske. Fernández Díaz je rekao da nema razloga za otkazivanjem susreta u Madridu.

Osiguranje utakmice u drugi plan je gurnulo nogometnu igru. Sva tri hrvatska reprezentativca – Luka Modrić, Mateo Kovačić i Ivan Rakitić – konkuriraju za nastup te su u četvrtak odradili treninge sa svojim suigračima. Obje momčadi računaju na sve igrače, a manje poteškoće imaju tek napadač Real Madrida Karim Benzema i najveća zvijezda Barcelone Lionel Messi . Danas bi trebali posljednji put trenirati uoči sraza dviju vodećih momčadi španjolskog prvenstva.

Barcelona vodi s 27 bodova, a slijede Real Madrid s 24 i Atlético Madrid s 23 boda.

Za koga navijate, Real ili Barcu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović