Obavijesti

Sport

Komentari 645

Dinamova "petarda" Hajduku! 'Modri' poput Debrecena 2005.

Dinamova "petarda" Hajduku! 'Modri' poput Debrecena 2005.
11

POVIJESNA POBJEDA Dinamo je u četvrfinalu Kupa razbio Hajduk 5-0. Splićani u 90 minuta nisu imali udarac u okvir. Dinamo nikad nije ovako uvjerljivo dobio Hajduk

VIDEO

Želim da pregazite Hajduk kao plitak potok, zagrmio je Zdravko Mamić uoči nedjeljnog derbija u prvenstvu. Dinamovi igrači su se jednom oglušili na tu zapovijed, a tri dana nakon prvenstvenog okršaja, ispunili su gazdi želju.

Dinamo je na Maksimiru razbio Hajduk 5-0 u prvoj utakmici četvrfinala Kupa. To je ujedno i najveća pobjeda Dinama nad Hajdukom od samostalnosti. Bila je to prava katastrofa Hajduka koji nije bio ni sjena onog Hajduka iz nedjeljne utakmice u kojoj se ravnopravno nosio s Dinamom.

Igraš onoliko koliko ti protivnik dopusti. A Dinamo je večeras malo toga dopustio Hajduku. Dopustio je da "bili" u 90 minuta budu "izbrisani" s travnjaka, da Hajduk u cijeloj utakmici ne stvori niti jednu jedinu šansu i da u cijeloj utakmici ne uputi niti jedan udarac u okvir gola.

"Modri" su u prvom dijelu zabili za 1-0 preko Joea Šimunića, ali su i propustili zabiti još tri, četiri gola ponajviše zahvaljujući Fernandesu koji je bio valjda jedini Dinamov igrač koji nije imao svoj dan protiv Hajduka

No sve što su propustili u prvom dijelu koji je završio 1-0 za "modre", Dinamo je debelo nadoknadio u drugih 45 minuta. Dinamo je nastavio dominirati i bilo je samo pitanje trenutka kad će popustiti Hajdukova obrana. Otpor splitske momčadi trajao je svega dvije minute. Tad je kiksao Lovre Kalinić, junak iz nedjeljne utakmice, a Duje Čop zabio je svoj prvi gol na utakmici.

Junior Fernandes namjestio je nišanske sprave u drugom dijelu i zabio za 3-0. Hajduk se raspao. Splićani su bili neprepoznatljivi u odnosnu na nedjeljni derbi. A Dinamo je to kažnjavao. Duje Čop zabio je svoj drugi gol na utakmici za 4-0. 

A za povijesnu pobjedu pobrinuo se mladi Alen Halilović koji je zabio četiri minute nakon ulaska u igru. Asistirao mu je jedan od najboljih igrača utakmice, dvostruki asistent, El Soudani.

Sjajna predstava Dinama koji je praktički prošao u polufinale Kupa. Uzvratna utakmica 18. prosinca bit će samo formalnost...

Hajduk ne pamti ovakvu katastrofu od Debrecena

Nogometaši Hajduka posljednji put izgubili su 5-0 od Debrecena u kolovozu 2005. godine na Poljudu. Hajduk je tad bio pod vodstvom Ćire Blaževića koji je legendarno izjavio" Dajte nam taj Liverpool".

Tko je za Vas bio najbolji igrač utakmice?

Dinamo je dominantno odradio prvu utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Hajduka pobijedivši 5-0. Duje Čop zabio je dva gola, Šimunić, Fernandes i Halilović zabili su po jedan, a Soudani je imao dvije asistencije. 

Tko je za vas, čitatelje, bio najbolji pojedinac utakmice? Možete glasovati za najboljeg igrača i dati mu ocjenu koju mislite da zaslužuje. Je li Soudani bio najbolji iako nije zabio? Ili je to dvostruki strijelac Duje Čop?

Slaven Belupo remijem izborio polufinale

Nogometaši Slaven Belupa izborili su polufinale Kupa. Belupo je u uzvratnoj utakmici u Zaprešiću protiv drugoligaša Intera odigrao 0-0. Momčad iz Koprivnice je u prvoj utakmici dobila 2-1 i plasirala se u polufinale.

Četvrtfinale Kupa, prva utakmica:

  • Dinamo - Hajduk 5-0 (Šimunić 18, Čop 47, 63, Fernandes 56, Halilović 81)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 645
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog