Obavijesti

Sport

Komentari 439

Nadoknada opet bila kobna za Dinamo: Maglica zabio za bod!

Nadoknada opet bila kobna za Dinamo: Maglica zabio za bod!
15

Veliki derbi u Maksimiru prošao je bez pobjednika nakon što su Dinamo i Hajduk odigrali 2-2. 'Modri' su u nastavku preokrenuli zaostatak pa primili gol u 91. minuti

VIDEO

U idiličnoj atmosferi zajedništva Bad Blue Boysa i Torcide, ali i animoziteta navijača i šefova hrvatskog nogometa, odigrani je veliki, 189. derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Pred oko 10.000 gledatelja 'modri' i 'bili' su u 18. kolu Prve HNL odigrali bez pobjednika 2-2 u atraktivnoj utakmici s puno prilika na obje strane. Maksimir se ponovo pokazao neosvojivom tvrđavom za 'bile', koji u prvenstvu ni šestu utakmicu zaredom nisu uspjeli slaviti u Zagrebu.

No unatoč tome gosti iz Splita mogu biti izuzetno zadovoljni bodom jer su do njega došli u prvoj minuti sudačke nadoknade! Dinamo već ima noćne more od sudačkih nadoknada jer je na gotovo isti način izgubio bodove prije tri dana u Europskoj ligi kod Černomoreca.

Ovoga puta Dinamo, za razliku od Ukrajine, u Maksimiru je ispustio sva tri boda, a junak 'bilih' bio je Anton Maglica zabivši za izjednačenje.

Dinamo se nije uspio revanširati za rujanski poraz na Poljudu te je ostao na bod pred najljućim rivalom s utakmicom više. Početak utakmice išao je u korist Hajduka te je nakon velike propuštene prilike Vršajevića iz 5. minute poveo u 10. minuti. Joe Šimunić je loše glavom raščistio loptu, a 'bili' su presjekli loptu, Sušić je brzo uposlio dubokom loptom Kouassija, koji je rutinski matirao Zeleniku za 0-1.

Nakon primljenog gola 'modri' su krenuli u ofenzivu te su prijetili preko Ademija, Brozovića i Antolića, a u 27. minuti konačno je stigla nagrada. Dinamo je izjednačio na 1-1 preko Soudanija, koji je zaustavio loš šut Antolića, izbjegao offside zamku i nesmetano zabio Kaliniću.

Golman Hajduka do kraja poluvremena bio je na sto muka, ali je uspio spasiti svoj klub od novog primljenog gola. No u nastavku Dinamo je materijalizirao dominaciju u 54. minuti, a za 2-1 preokret pobrinuo se Duje Čop. Antolić je ponovo asistirao ubacivši s desne strane u kazneni prostor, a napadač 'modrih' je glavom zatresao mrežu.

Nakon toga igra se dosta umrtvila, a Hajduk je čekao priliku iz kontranapada, no kad to nije išlo, u prvoj minuti sudačke nadoknade stigao je do 2-2! Nakon što je Zelenika obranio jedan šut, lopta se odbila na noge Maglici, koji se dobro snašao i zabio za remi.

I. Tudor: Mogli smo na kraju i dobiti, ali to ne bi bilo realno...

Sukob Boysa i policije nakon utakmice u blizini stadiona

Duje Čop: Toliko puta su nas upozoravali na te prekide...

Bad Blue Boysi i Torcida na Maksimir su stigli zajedno...

Jozinović: Pokazali smo kako smo ipak ''malo dublji potok''

Leko navijačima: Danas nismo uspjeli, ali hoćemo u srijedu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 439
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...