Obavijesti

Sport

Komentari 59

Hajduk danas u Norveškoj: Ma samo da ne bude Drammen...

Hajduk danas u Norveškoj: Ma samo da ne bude Drammen...
6

ZAKON BROJEVA Bijeli u posljednje dvije sezone primaju dva gola po gostovanju, što muči Burića uoči Stromsgodseta u Drammenu. Hajduk ima 2-0 iz prvog ogleda

VIDEO

Tek je Dundalk ostao na nuli. Šahter je u Kazahstanu utrpao četiri, Dnjipro u Ukrajini još dva, a ovog ljeta Sillamae i Koper na svom su terenu tresli Hajdukovu mrežu četiri puta.

Tome dodajte i sedam primljenih golova u prvenstvu. Sasvim dovoljno da trener Damir Burić bude vrlo oprezan i s prednošću od 2-0 uoči uzvrata na jugu Norveške.

- Nema više mjesta za poklone protivniku - rekao je Burić.

Mislio je, prije svega, na ovosezonske pogreške “bijele” obrane, ali navijači su se već navikli na slične epizode svakog ljeta. Bilo da se radi o strepnji kod kuće protiv Dundalka nakon sigurnih 2-0 u gostima ili o obranama Lovre Kalinića protiv Šahtera, s “bijelima” nikad ne nedostaje drame. A uoči utakmice u Drammenu baš je Kalinić u padu forme.

- Ne mislim da je u krizi. Samo mu moramo kao momčad više pomoći - obranio je trener Hajduka svojega golmana.

Koliko god se Hajduk muči s obranom, toliko se dobro snalazi na drugoj polovici terena. U posljednjih pet europskih utakmica postigao je osam golova, a samo jedan u mreži Norvežana praktički bi ih odveo u posljednje pretkolo Europske lige. Stromsgodset bi u tom slučaju morao zabiti barem četiri puta pa ne čudi što će Splićani krenuti po gol.

- Najlakše bi bilo da svi stanemo u 16 metara i igramo na kontranapade. Ovo što mi pokušavamo mnogo je teže, ni protiv Dinama nismo stajali u šesnaestercu, nego smo dokazali da smo sposobni visoko napasti protivnika.

U tom napadanju neće sudjelovati Ante Roguljić. Ljevonogi veznjak zbog problema s aduktorom nije bio u čarteru za Torp Sandefjord, nego će putem televizijskih ekrana doznati kako su mu se suigrači snašli na umjetnoj travi.

- Čuli smo da je teren u Drammenu brz pa smo pokušali simulirati te uvjete na Poljudu. Ošišali smo travnjak i zalili ga da bude brži, sve smo napravili da se priviknemo na drugačiju podlogu - kaže strateg Hajduka. Već sad je zaradio mnogo simpatija zbog toga kako je posložio momčad. Ako s mladićima večeras sačuva dva gola prednosti na sjeveru Europe, zaradio bi nešto drugo.

- Čuo sam da je kapetan Goran Milović pričao s upravom oko premija, ali vjerujte mi, o novcu nikad nisam pričao niti planiram pričati. Jedino što me zanima je kako možemo poboljšati uvjete za rad da se igrači brže regeneriraju. Ništa drugo, nikakav novac - skromno je zaključio Burić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović