Obavijesti

Sport

Komentari 166

Hajduk je dobio Zagreb i ostao bez Mije Caktaša za Dinamo...

Hajduk je dobio Zagreb i ostao bez Mije Caktaša za Dinamo...
6

Nogometaši Hajduka slavili su protiv Zagreba 1-0 golom Mije Caktaša. No strijelac jedinog gola na Poljudu neće igrati protiv Dinama u sljedećem kolu zbog kartona...

VIDEO

Hajduk je pobijedio Zagreb na Poljudu 1-0 golom Mije Caktaša koji će zbog naivno dobivenog žutog kartona propustiti derbi protiv Dinama u sljedećem kolu. 

Hajduk je otvorio utakmicu šansom Tudora u drugoj minuti, ali Dinamov golman na posudbi u Zagrebu bio je spreman. Dominik Livaković ostat će u Zagrebu na posudbi dok Dinamo ne odluči drugačije. 

Glupost Caktaša zbog koje propušta Dinamo

Mijo Caktaš pokušao je odglumiti penal, a Matoc ga je za to nagradio žutim kartonom u desetoj minuti susreta na Poljudu. Prilično naivno zarađen žuti karton zbog kojeg će Caktaš propustiti derbi protiv Dinama u sljedećem kolu. 

Hajduk je bio bolji u otvaranju utakmice. Splićani su visoko pritiskali Zagrebovu obranu i dominirali u posjedu lopte. Ohandza i Jefferson testirali su Livakovića, ali Zagrebov golman bio je siguran.

Caktaš se iskupio

Zagreb je pogriješio u sredini i Hajduk je krenuo u napad po desnoj strani. Lopta je došla na lijevu do Hrvoja Milića koji je pucao, ali to je ispalo sjajna asistencija za Caktaša koji je s pet metara zabio za 1-0 u 20. minuti. Zasluženo vodstvo.

Zagreb se probudio i zaprijetio preko Bobana i Medića, no Hajdukova obrana nije imala razloga za brigu. Zagreb se postavio dosta defenzivno i većim dijelom prvog poluvremena gostujući igrači bili su u krilu svom golmanu.

Iz jedne od rijetkih šansi Zagreb je lako mogao izjednačiti. Zagrebaši su išli tri na dva, ali propustili su zabili iz svoje najbolje šanse na utakmici. Boban je sporo vukao tu kontru, a u nastavku akcije Stepčić je pucao u Kalinića.

Hajduk i prečka tresli se pred kraj utakmice

Hajduk je bez većih problema držao 1-0, mogli su Splićani slaviti i uvjerljivije, ali mogli su i biti kažnjeni za promašaje. Šulc je 10 minuta prije kraja uzdrmao prečku. No neće se hajdukovci žaliti jer s nova tri boda dočekuju zagrebački Dinamo u sljedećem kolu. 

Burić: Moramo smiriti Dinamo

- Zasluženo smo pobijedili. Dok smo se u prvom dijelu držali dogovora sve se odvijalo kako smo željeli, samo su nedostajali zadnji pas i gol. Očekivao sam još koji gol, da privedemo utakmicu sigurno kraju. Iako smo kroz tjedan toliko vježbali završnicu, baš smo na tome radili - rekao je Damir Burić.

Komentirao je Burić i zvižduke s Poljuda.

- Gol je visio u zraku, da je pao, drugačije bi komentirali. Da smo iskoristili šanse, dobili bismo 3-0, 4-0... Oni nisu imali šansu, osim šuta s 30 metara koji je pogodio prečku. 

Mijo Caktaš zbog simuliranja je dobio žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv Dinama na Poljudu u sljedećem kolu.

- Ne mogu to komentirati jer sam bio predaleko. Mijo će nam nedostajati, ali vraća se Balić. Nadam se da nam neće još neko nedostajati. Ljut sam bio jer je Velazquez dobio karton zato jer ne razumije jezik, nije znao što mu sudac govori - kaže Burić i dodaje:

- Dinamo? Igraju protiv Arsenala, moramo ih snimiti. Vidjet ćemo neke nedostatke i neke kvalitetne stvari. Mene veseli što ćemo imati podršku naših navijača, tako da očekujem dobro utakmicu. 

Belupo i Split remizirali uz dva crvena kartona

Slaven Belupo odigrao je 1-1 protiv Splita u Koprivnici. Ejupi je zabio za vodstvo momčadi iz Koprivnice u 8. minuti. Konačnih 1-1 postavio je Pešić u 52. minuti utakmice. Mikulić je dobio crveni karton nakon što je laktom udario jednog igrača Splita, došlo je do naguravanja, a u Splitovoj momčadi crveni je dobio Blagojević. 

HNL, 9. kolo:

  • Hajduk - Zagreb 1-0 (Caktaš 20)
  • Slaven Belupo - Split 1-1 (Ejupi 8 / Pešić 52)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 166

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović