Obavijesti

Sport

Komentari 377

Kiša golova u kišnom Splitu: 'Bili' četvorkom razbili Koper

Kiša golova u kišnom Splitu: 'Bili' četvorkom razbili Koper
23

Nogometaši Hajduka su na punom Poljudu u uzvratnom susretu 2. pretkola EL-a svladali slovenski Koper 4-1 te tako ukupnim rezultatom 6-4 prošli u 3. pretkolo...

VIDEO

Iako su u prvoj utakmici izgubili 2-3, nogometaši Hajduka vjerovali su kako pred svojim navijačima na Poljudu mogu nadoknaditi zaostatak za Koperom i plasirati se dalje. Tako je i bilo, 'bili' su u uzvratnom susretu 2. pretkola Europske lige slavili 4-1 te tako izborili 3. pretkolo gdje ih čeka norveški Strömsgodset

Kiša 'donijela' i Kiša

Neka dva sata uoči utakmice Splitom je proharalo nevrijeme i donijelo veliku kišu, a već u drugoj minuti utakmice 'donijelo' je i Kiša. Iznenadio je trener Hajduka Damir Burić koji je Tomislava Kiša stavio u sami vrh napada od prve minute, a ovaj mu se i zahvalio golom na samom početku susreta. 

Nikola Vlašić je odlično povukao po lijevoj strani i dao u sredinu gdje s 20 metara puca Roguljić. Brani Simčić, a na odbijenu loptu natrčava Kiš i s nekih osam metara zakucava za vodstvo 'bilih' i erupciju oduševljenja na Poljudu. 

Golčina Jeffersona

Skupilo se na Poljudu i nešto manje od 30.000 gledatelja koji su sjajnom atmosferom nosili svoju momčad. Ipak pritisnuli su gosti nakon početnog gola domaćina i prijetili preko Guberca i Galešića, no sve do 40. minute kada je Jefferson uzeo loptu na nekih 30-ak metara, napravio korak-dva i snažno opalio u suprotni kut. Bio je to odličan udarac i sjajan gol Brazilca za novu erupciju oduševljenja. 

Nes(p)retni gol na kraju poluvremena

Kada se činilo da će Hajduk na odmor s dva gola prednosti u drugoj minuti sučeve nadoknade Rahmanović je vratio jednu 'svijeću' pred gol Kalinića, a tamo je najviši bio Palčić koji glavom zabija za 1-2. 

Sjajne kombinacije Caktaša i Kiša

Ipak, u nastavku smo gledali odlični i dobro organizirani Hajduk koji je u 62. minuti nakon sjajne akcije poveo 3-1. Caktaš je prvo odlično 'izbacio' Kiša po lijevoj strani, a onda stigao u sredinu gdje mu je vratio Kiš. Zaobišao je tada golmana Caktaš i mirno s lijeve strane, s nekih tri metra, zabio u praznu mrežu. 

Maglica zabio za manje od minute u igri

Samo minutu kasnije ponovno je Kiš s desne strane dao za Caktaša koji utrčava u šesnaesterac i puca iz prve s nekih 12 metara, ali ovaj put preko gola. Samo osam minuta kasnije Burić je izvadio Kiša iz igre uz veliki aplauz Poljuda, a Maglica je tek što je ušao stigao zabiti za 4-1. Balić je ubacio u sredinu iz slobodnog udarca s lijeve strane, lopta je prošla pokraj Nižića, a Maglica je tek što je ušao, stigao u sredinu i s nekih osam metara iz okreta pogodio u mrežu. 

Stativa Caktaša s 25 metara

U 75. minuti raspoloženi Caktaš je pokušao i izravno iz slobodnog udarca. S nekih 25 metara iskosa s desne strane Caktaš je opalio, a lopta je okrznula nekog u živom zidu i odbila se od stative. Jefferson je zatim pokušao iz okreta, ali neprecizan je ovaj put Brazilac. 

Sušić dočekan zvižducima, promašio veliku priliku u 90.

Mogao je Hajduk u 90. minuti do 'petarde', no Sušić je promašio čistu priliku. Vlašić je fantastično ušao s lijeve strane u sredinu i 'izbacio' Sušića samog pred gostujućeg golmana, no ovaj mu je ipak obranio udarac. Mogao je tada Sušić 'kupiti' barem dio oprosta navijača koji su mu zviždali kada je ulazio u igru, no nije uspio zabiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 377

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima