Obavijesti

Sport

Komentari 148

HNS će unajmiti Poljud, dok će se igrači družiti sa Splićanima

HNS će unajmiti Poljud, dok će se igrači družiti sa Splićanima
1

"Vezano uz odluku IO HNS-a i već dobivenu suglasnost Uefe da se utakmica igra u Splitu, HNS će u cilju profesionalne organizacije utakmice unajmiti stadion Poljud"

VIDEO

Kako je predsjednik HNS-a Davor Šuker jučer najavio, hrvatska nogometna reprezentacija ugostit će Italiju u kvalifikacijama za Euro 12. lipnja u Splitu usprkos kazni Uefe kojom će tribine za taj veliki dvoboj morati biti prazne. Predsjednik Hajduka Marin Brbić rekao je kako je besmisleno da se igra na Poljudu bez ljudi, no čelnici splitskog kluba i krovne organizacije hrvatskog nogometa ipak su se složili kako će Poljud ugostiti utakmicu reprezentacije.

Nakon sastanka predstavnika Hajduka i HNS-a, "bili" su izdali priopćenje na službenim stranicama koje prenosimo u cijelosti:

"U petak je održan sastanak čelnika HNK Hajduk i Hrvatskog nogometnog saveza vezano uz organizaciju utakmice Hrvatska - Italija 12. lipnja u Splitu uslijed novonastalih okolnosti i odluke Uefe da se utakmica igra bez publike.

Sastanku su u ime HNK Hajduk nazočili predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i zamjenik predsjednice Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan. dok su HNS predstavljali izvršni predsjednik Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i član Izvršnog odbora Stjepan Merkaš.

Vezano uz odluku IO HNS-a i već dobivenu suglasnost Uefe da se utakmica igra u Splitu, Hrvatski nogometni savez će u cilju profesionalne organizacije utakmice unajmiti stadion Poljud zajedno sa svim pratećim službama.

Dvije strane izražavaju žaljenje što će se ova utakmica, koje je trebala biti pravi sportski spektakl, igrati bez publike posebno zbog građana Splita, Dalmacije i cijele regije kojima je ovom kaznom Uefe učinjena sportska nepravda.

Učinit će se sve da boravak hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu bude organiziran na način da hrvatski reprezentativci budu što bliže građanima Splita i Dalmacije.

Delegacija HNS-a u nazočnosti izbornika Nike Kovača doći će u Split u utorak, 14. travnja 2015. godine kako bi se u suradnji sa HNK Hajdukom i Gradom Splitom započele detaljne pripreme za organizaciju navedenog sportskog događaja.

Dogovoreno je da će se sastanak čelnika dviju institucija o drugim otvorenim temama održati najkasnije do 10. svibnja 2015., a taj sastanak će biti na najvišoj razini s ciljem rješavanja svih problema i razlika koje postoje između dviju strana."

Šuker i delegacija HNS-a posjetili spomenik Josipu Joviću

Hrvatski nogometni savez u Nacionalnom parku Plitvička jezera održao je dvodnevnu radionicu na kojoj su vodeći ljudi domaćeg nogometa razgovarali o aktualnim temama. Uz Izvršni odbor HNS-a te predsjednikom Davorom Šukerom, na radionici u Plitvicama sudjelovali su i predstavnici županijskih nogometnih saveza te klubova Prve i Druge lige.

- Sretan sam što smo po prvi puta se ovako okupili i govorili o svim izazovima u hrvatskom nogometu. Vidjeli smo odlične prezentacije, čuli smo i od vas kako može Savez pomoći. Znamo da traje borba protiv huligana, da se borimo za bolji Zakon o sportu, da imamo financijskih izazova u klubovima, no zajedno smo jači i tako moramo nastupati. Zahvalio bih se i našem gostu Marku Timmeru iz Uefe, kao i svim djelatnicima Saveza na odličnoj organizaciji, a svi se opet vidimo na idućoj radionici s nekim drugim temama - rekao je Šuker na zatvaranju radionice.

Nakon završetka skupa, predsjednik Šuker i delegacija HNS-a posjetili su spomenik bojniku Josipu Joviću, prvoj hrvatskoj žrtvi u Domovinskom ratu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe