Obavijesti

Sport

Komentari 201

Šuker: Žalit ćemo se na kaznu Uefe, a Split će ugostiti Italiju

Šuker: Žalit ćemo se na kaznu Uefe, a Split će ugostiti Italiju
8

Hrvatski nogometni savez žalit će se na Uefinu kaznu o zabrani otvaranja tribina na utakmici s Italijom koja će u svakom slučaju gostovati u Splitu, rekao je Šuker

VIDEO

Hrvatski nogometni savez iskoristit će sve pravne opcije koje su mu ostale kako bi poništio drakonsku kaznu Uefe o zatvaranju stadiona u utakmici protiv Italije 12. lipnja u Hrvatskoj. Najavljivalo se to iz vrha HNS-a još sinoć, a dobilo potvrdu na današnjem sastanku Izvršnog odbora na Plitvicama.

- Žalit ćemo se na odluku Uefe. Dotučeni smo odlukom da moramo igrati pred praznim tribinama. Puno puta smo ponavljali kako moramo paziti na ponašanje navijača, neki očito nakon kazne o zatvaranju tribine i kazne od 80.000 eura protiv Italije nisu shvatili poantu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji za novinare te dodao:

Hajduk je odbio organizaciju utakmice pred praznim tribinama, pa ćemo mi unajmiti taj stadion i samostalno je organizirati. Bilo bi lijepo da imamo pomoć lokalne uprave, ali ako treba, sposobni smo to odraditi i sami - Damir Vrbanović

- Danas smo izglasali da se i Italija i Bugarska igraju u Splitu. Zašto i dalje na Poljudu? Pa zamislite da nam prođe žalba i da bude ublažena, a mi preselimo utakmicu s Poljuda na neki drugi stadion!

Šef HNS-a sa zadrškom gleda na odluku žalbene komisije.

- Sumnjam da će nam proći žalba, ali ćemo napraviti sve što je u našoj moći da uspijemo ublažiti kaznu. Taj zakonik o drakonskim kaznama provodi se svugdje: i u Grčkoj, Turskoj, Rusiji, tako i u Hrvatskoj. To moramo poštovati.

- To nam je bio veliki šok, tužni smo, ali idemo dalje. Moramo pronaći krivce, procesuirati ih... Znamo što su sljedeći potezi: oduzimanje bodova i izbacivanje s velikih natjecanja. Nama je utakmica s Norveškom bila pomak, puklo je samo šest petardi, ali taj pomak očito nije dovoljan.

"Mi moramo davati OIB, a RK Zagreb bez problema dijeli karte"

Šuker je rekao kako moraju pronaći 400 ljudi sa sjeverne i 400 s istočne tribine zbog kojih su tako kažnjeni te da je to milijunski gubitak za hrvatski turizam.

- Vjerujem da će policija i država početi provoditi zakone. Što se dogodilo s našim navijačima, 1998. su bili najbolji na svijetu, što se sada događa. Financijske kazne? Ma to ćemo preživjeti, ali rušimo imidž Hrvatske u svijetu - kazao je Šuker, pa usporedio situaciju s rukometom:

- Neke stvari ne razumijem... Pa mi za svaku prodanu utakmicu moramo dati OIB navijača, toliko osobnih podataka. Kako Zagreb onda bez ikakvih problema podijeli 15 tisuća karata za utakmicu protiv Barcelone? Zašto oni to ne trebaju raditi?

Disciplinski odbor Uefe u srijedu je donio odluku o zatvaranju stadiona u sljedećoj domaćoj utakmici Hrvatske te je i novčano kaznio savez s 55.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...