Obavijesti

Sport

Komentari 85

I legende 'okrenule prst dolje': Više nema što tražiti u Dinamu

I legende 'okrenule prst dolje': Više nema što tražiti u Dinamu
4

Dok su suigrači trenirali jutro nakon Moldea, Machado je bio na izricanju kazne: izbacili su ga iz prve momčadi. Jučer se ispričao svima u poruci na Facebooku

VIDEO

Umjesto da ga odmah sljedećeg jutra nakon ispada na Maksimiru prvim avionom pošalju odakle je došao, u Dinamu su prema Paulu Machadu bili neshvatljivo blagi. Izbacili su ga iz prve momčadi, ali ne i iz kluba.

Iako, u sljedećih nekoliko dana moglo bi biti promjena po tom pitanju.

“Paulo Machado je zbog neprimjerenog ponašanja do daljnjega isključen iz rada prve momčadi. O daljnjim potezima klub će obavijestiti u danima koji dolaze”, šturo su objavili iz Dinama.

Neslužbeno, svi su u klubu potpuno zgroženi Machadovim ponašanjem i teško je vjerovati da će bezobrazni Portugalac ikad više odjenuti “modri” dres.

- Dugo sam u nogometu, ali nešto ovakvo nikad nisam doživio. Zaista sramotan ispad, čak bih rekao da je to i pitanje odgoja - ljutit je formalno prvi čovjek Dinama Mirko Barišić.

I pravi gazda vjerojatno razmišlja slično, a njegovu bratu i treneru Zoranu prvi je zadatak jutro nakon utakmice bio obavijestiti Machada o kazni. Preblagoj i nedovoljnoj za ono što je izveo u utorak...

- Kod nas se stvarno svašta može vidjeti, ali ovo je dosad neviđeno. Machado je zaslužio da ga potjeraju iz Dinama, nije mu mjesto u hrvatskom sportu - kaže Ćiro Blažević.

Nakon što ode iz Dinama, nitko neće previše žaliti za 29-godišnjim Portugalcem koji je u Maksimir došao prije 14 mjeseci. Ostavlja iza sebe gomilu prosječnih i ispodprosječnih partija, a kao jedan od rijetkih svijetlih trenutaka ističe se gol za 1-1 protiv Hajduka na Poljudu u sučevoj nadoknadi. I, naravno, karikaturalna proslava nakon njega, s neukusnim navlačenjem hlačica i cirkusantskim izrazom lica.

U klubu su ga smatrali veseljakom, pozitivcem, iako se od početka uglavnom držao svojeg “portugalskoga klana” u svlačionici. Eduardo, Goncalo i Pinto bili su česti gosti u njegovoj kući na Bukovcu, u kojoj živi sa suprugom i dvojicom sinova. I inače je obiteljski čovjek, nije sklon izlascima i provodima kao neki stranci prije njega, ali nije ga to sačuvalo od budalaština.

- To je u moje vrijeme bilo nezamislivo. Ne sjećam se da se u Dinamu nešto takvo dogodilo. Tipovi poput Dražana Jerkovića takve više ne bi puštali u svlačionicu - rekao je legendarni Zlatko Škorić.

Machado se jučer poslijepodne javio na Facebooku.

- Oni na tribinama imaju pravo biti ljuti na mene. Nemam opravdanja. Nisam mogao spavati nakon toga. Ono što sam napravio loš je primjer svima, posebno djeci. Na dan utakmice moj otac je imao rođendan. On obožava nogomet i obećao sam mu da ćemo pobijediti i da ću, ako zabijem, njemu posvetiti gol - napisao je Machado.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani