Obavijesti

Sport

Komentari 10

I Peternac je zabio pet golova: Nisam baš bio brz kao Lewa...

I Peternac je zabio pet golova: Nisam baš bio brz kao Lewa...
5

NEZAUSTAVLJIVI POLJAK Robert Lewandowski zabio je čak pet komada za devet minuta. Za pet dana Poljak će igrati protiv zagrebačkog Dinama. Valjda se ispucao

VIDEO

Robert Lewandowski zabio je najbrži hat-trick u povijesti Bundeslige. Za tri gola trebale su mu samo tri minute i 22 sekunde, a za pet, koliko je na kraju zabio Wolfsburgu, devet minuta.

Pridružio se Poljak tako velikanima poput Cristiana Ronalda, Lea Messija, Gerda Müllera i Jürgena Klinsmanna, a pet je golova u jednoj utakmici jake europske lige zabio i jedan Hrvat - Alen Peternac.

On je kao napadač Valladolida zabio pet golova na gostovanju kod Ovieda u svibnju 1996. godine u pobjedi 8-3. Četiri od pet zabio je iz penala.

- Nisam baš bio brz kao Lewandowski protiv Wolfsburga - nasmijao se Peternac pa nastavio:

- Trebalo mi je 70-ak minuta za pet golova. To je doista bio poseban dan. Sve što sam puknuo prema golu ušlo je bez problema. Kod sva sam četiri penala “čekao golmana”, sve sam lagano zabio. To je utakmica koju odigrate jednom ili eventualno dvaput u karijeri.

Pep Guardiola naosvajao se trofeja u svojoj karijeri, vodio je mnoge velike utakmice, ali je za njega ovo bilo čudesno.

- Ne razumijem što se dogodilo, nikad nisam vidio nešto takvo kao igrač ili trener - izjavio je nakon utakmice trener Bayerna.

Imao je Lewandowski još dvije dobre prilike. Da je bio malo precizniji, zabio bi sedam golova i ušao u nogometnu povijest. Ovo mu je bila najefikasnija utakmica u karijeri. Zabijao je po četiri gola Gibraltaru u kvalifikacijama za Euro 2016. i Realu u polufinalu Lige prvaka 2013. 

Valjda se ispucao protiv Wolfsburga i nadamo se da neće ovako “trpati” protiv Dinama za pet dana u Ligi prvaka.

Savjeti za braniče Dinama u Münchenu

  • Stajati blizu - To je jedan od načina kako mu se može suprotstaviti. Od njega se ne smijete odvajati, kaže Dario Šimić.
  • Momčad - U Bayernu mu po utakmici namjeste četiri, pet prilika. Ne zna se je li Lewandowski opasniji nogom ili glavom, rekao je Šimić.
  • Ponoviti Arsenal - Dinamovi su stoperi pokazali kako mogu dobro igrati protiv velikih momčadi, dodao je naš legendarni stoper.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima