Obavijesti

Sport

Komentari 31

"Ilegalac" Belle nije nikada ni smio igrati u dresu Istre 1961

"Ilegalac" Belle nije nikada ni smio igrati u dresu Istre 1961
4

Henri Belle pravomoćnom presudom oslobođen je krivnje da je bez valjane radne dozvole boravio u Republici Hrvatskoj od 5. siječnja 2011. do 3. studenoga 2011.

VIDEO

Pravomoćnom presudom prekršajnog suda u Puli nogometaš Henri Belle oslobođen je krivnje da je bez valjane radne dozvole boravio u Republici Hrvatskoj od 5. siječnja 2011. do 3. studenoga 2011. godine te je krivnja prebačena na poslodavca - NK Istru 1961, za koju Belle nije smio ni nastupati.

Presuda pulskog prekršajnog suda za Henrija Bellea je samo mala satisfakcija za sve što mu se događalo u prošlosti, no ona bi u širem kontekstu i te kako mogla izazvati dosta potresa u hrvatskom nogometu i društvu općenito.

Naime, nejasno je kako je moguće da je Henri Belle, bez valjane vize, radne dozvole, prijavljenog boravišta i OIB-a boravio u Hrvatskoj, kako je sklopio ugovor s Istrom 1961 i igrao za njih gotovo godinu dana. Također je nejasno kako ga je NK Istra transferirala u Split, navodno za 180.000 eura odštete, kad Belle nije ni imao valjani ugovor s pulskim klubom. 

Na koncu, kako je moguće da Arbitražna komisija HNS-a još uvijek nije riješila ''slučaj Belle'', odnosno igračev zahtjev za raskid ugovora s Istrom, koji je HNS-u podnio u svibnju 2012. godine, a koji se očito ''zagubio'' u nekoj od ladica, čekajući da Belle ode u inozemstvo i da se cijeli slučaj riješi sam od sebe, odnosno padne u zaborav.

No Belle je iz Istre prešao u Split, koji je u međuvremenu riješio njegov status, pa se nakon pravomoćne presude iz Pule postavlja pitanje hoće li Istra snositi sankcije zbog toga što je u dvije sezone nastupala s igračem koji za njih nije imao pravo nastupa, kao i jesu li ta dva prvenstva regularna. 

Pitanje je i može li Split tražiti povrat novca koji je prilikom transfera Bellea platio Istri, jer su dovedeni u zabludu, odnosno, rečeno im je kako Belle ima valjani ugovor, te ne može prijeći u drugi klub bez odštete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...