Obavijesti

Sport

Komentari 33

Interova hobotnica: Riječani jedva čekaju da ode u Palermo

Interova hobotnica: Riječani jedva čekaju da ode u Palermo
1

NE MOGU MU ZABITI Riječani u tri utakmice ove sezone nisu uspjeli zabiti gol Josipu Posavcu, golmanu Intera. Ne bude li Rijeka prvak, zapamtit će 19-godišnjaka

VIDEO

Dvaput u Zaprešiću i jedanput na Rujevici, tri su utakmice prošle, a druga najefikasnija momčad lige nije uspjela zabiti gol Josipu Posavcu (19), golmanu Intera.

Svaki put je bilo 0-0, u prve je dvije utakmice Posavec branio čuda. Na Rujevici je Bradariću obranio penal u 92. minuti. U petak nije imao tako puno posla, ali je sve odradio sjajno.

- Eto, ispada da sam ja crna mačka za Riječane - kaže nam Josip Posavec i nastavlja:

- Meni je doista gušt braniti u takvim utakmicama. Uvijek ima puno posla, uvijek treba puno toga obraniti. Na Rujevici sam, braneći silne prilike, uživao.

Potpisao je za Palermo

Ako Rijeka na kraju ne bude prvak, dobro će zapamtiti Josipa Posavca. On je svojim obranama momčadi Matjaža Keka odnio čak šest bodova.

I dok Riječani u siječnju budu kretali s pripremama za proljetni dio prvenstva, Josip će skoknuti do Sicilije. Ide trenirati s Palermom, s klubom s kojim je ljetos potpisao ugovor.

- Potpisao sam s Palermom ugovor do 2020. godine. Dogovoreno je da do kraja ove sezone ostanem na posudbi u Interu. Nisam još odradio niti jedan trening s Palermom, odradit ću da ga sad, ove zime. Pratim utakmice Palerma, gledam ih kad god mogu. Čeka ih borba za ostanak, nadam se da će ostati u prvoj ligi i da ću imati priliku braniti u Serie A - rekao je golman zaprešićkog Intera.

Josip je u mladoj reprezentaciji rezerva Dominiku Livakoviću iz Zagreba. Njih su dvojica, uz Adriana Šempera, golmana Dinama, očito hrvatska budućnost na golu. Samir Toplak, trener Intera, ne sumnja kako je pred Posavcem velika karijera.

- Nije mala stvar ovo što smo mi uz njegovu pomoć napravili protiv Rijeke. Tako jaka momčad nije nam uspjela zabiti gol - kaže Toplak.

Uzor je Iker Casillas

Kao i svaki mladi golman, Josip ima svojeg uzora i idola.

- Moj je uzor Iker Casillas. On je golmanska legenda, velik čovjek koji oduševljava - rekao je Posavec, a na pitanje čije mu je udarce u HNL-u najteže braniti, kaže.

- Antonio Mršić iz Splita ima strašan šut. Baš dobar udarac, jaku ‘kiflu’.

Nezgodan udarac u HNL-u ima i Domagoj Antolić iz Dinama.

Nel Pavletić/PIXSELL

DEVET RIJEČKIH REMIJA Rijeka je jedina neporažena u HNL-u, ali u 19 odigranih kola ima čak devet remija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja