Obavijesti

Sport

Komentari 31

Lewandowski najbolji strijelac, Njemačka i Poljska izborile EP

Lewandowski najbolji strijelac, Njemačka i Poljska izborile EP
1

Pobjedama Njemačke, Škotske i Poljske završilo je natjecanje u još jednoj skupini kvalifikacija za EP. Na Euro su iz skupine D prošle moćna Njemačka i Poljska

VIDEO

Poljski stroj za golove nastavlja trpati. Robert Lewandowski zabio je u pobjedi Poljske protiv Irske 2-1 i tako pomogao svojoj reprezentaciji da izbori izravan plasman na Europsko prvenstvo. U druge dvije utakmice skupine D Njemačka je pobijedila Gruziju 2-1 te također izborila EP, a Škotska je deklasirala Gibraltar 6-0.

U posljednjih 90 minuta ove skupine ušlo se sa zamršenom situacijom. Njemačka je bila prva s bodom prednosti ispred Poljske i Irske i teoretski je mogla pasti na treće mjesto. No Nijemci ipak nisu dopustili iznenađenje iako su imali muke s Gruzijom. Müller je zabio u 50. minuti iz penala, no Kankava je samo tri minute kasnije izjednačio i doveo Nijemce u probleme. Ipak, Kruse u 79. zabija za 2-1 i mirnih desetak minuta do kraja utakmice. Koliko su Nijemci bili dominantni govori i podatak o 66% posjeda lopte te čak 31 udarac na gol.

No prava drama za to se vrijeme odvijala u Varšavi. Poljska i Irska izravno su odlučivali o putniku na EP. Poveo je domaćin golom Krychowiaka u 13. minuti, no gotovo u idućem napadu Irci izjednačuju. Neoprezan start Pazdana na glavu irskog napadača Longa na rubu kaznenog prostora turski sudac označio je penalom. Walters zabija i sve je opet na početku.

Irska je odmor čekala zadovoljna, ali i uplašena jer Robert Lewandowski još nije zabio, a kako igra u posljednje vrijeme, jasno je bilo da čudesni Bayernov napadač mora zabiti barem jednog. A to je i učinio neposredno prije poluvremena. Mączyński  je ubacio s desne strane, a Lewandowski snažno glavom s 12 metara šalje loptu u mrežu gostiju.

Gol je to koji je donio pobjedu i plasman na Euro Poljskoj, a Lewandowskom rekord. Poljaku je to 13. gol u kvalifikacijama čime se izjednačio s Davidom Healyjem (kvalifikacije za EP 2008.). Uz to Poljska je zabila najviše u ovim kvalifikacijama, čak 33, a Lewandowski je u posljednjih pet utakmica ovih kvalifikacija zabio čak devet golova. I još nešto, ovo mu je 15. gol u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju. Njegovu ubojitost osjetio je i Dinamo.

U trećoj utakmici ove skupine Škotska je u gostima deklasirala Gibraltar 6-0. No Škotima ni ova velika pobjeda nije značila baš ništa jer ostali su četvrti, tri boda iza trećeplasirane Irske.

Skupina D

  • Njemačka - Gruzija 2-1
  • Gibraltar - Škotska 0-6
  • Poljska - Irska 2-1

Poredak

  1. Njemačka 22
  2. Poljska 21
  3. Irska 18
  4. Škotska 15
  5. Gruzija 9
  6. Gibraltar 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...